ΈΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Tην ένταξη των σεισμοπλήκτων του Νομού Λευκάδας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που δικαιούνται μειώσεις προστίμων για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ζητά με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη και  Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ειδικότερα, ο βουλευτής επισημαίνει ότι στο άρθρο 17 του ν.4178/2013,  «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης-περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», προβλέπεται η μείωση των επιβαλλόμενων προστίμων για ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αντιστοίχως, στο νέο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή  για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, στο άρθρο 87 προβλέπεται μείωση προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως για άτομα με αναπηρία, παλλινοστούντες ομογενείς, πολύτεκνους, μακροχρόνια άνεργους κ.λ.π.

Δεδομένου ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας έχει κηρυχθεί σεισμόπληκτη (ΦΕΚ 417/Β/22-02-2016) και λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές επιπτώσεις που είχε ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου 2015 για τον τοπικό πληθυσμό, όπως υπογραμμίζει ο κ. Καββαδάς κρίνεται σημαντική η τροποποίηση του άρθρου 87 του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου, προκειμένου να περιληφθούν και οι σεισμόπληκτοι Λευκαδίτες στις πρόσθετες περιπτώσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων για τη μείωση προστίμων.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων