ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 15 Ιουνίου 2016

Θέμα: Λεπτομέρειες για την απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών ακινήτων της Λευκάδας, λόγω του σεισμού του περασμένου Νοεμβρίου.

 

Λεπτομέρειες για τον τρόπο απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ όλων των ιδιοκτητών ακινήτων της Λευκάδας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Νοεμβρίου 2015 περιλαμβάνει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ1163/2015) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ1653/Β/09-06-2016).

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιου  Πιτσιλή, οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές, για να πάρουν την απαλλαγή θα πρέπει να προσκομίσουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. βεβαιώσεις από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, από τις οποίες θα πρέπει να προκύπτει ότι τα κτίσματα που έχουν στην κυριότητά τους και βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Λευκάδας και Ιθάκης έχουν υποστεί ζημίες από το σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, είχε προβεί σε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για την απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το 2015 και το 2016 ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται εντός της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας. Μεταξύ άλλων κατέθεσε στις 21 Απριλίου 2016, Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούσε  να υιοθετηθεί και να  εφαρμοστεί και στη Λευκάδα, το άρθρο 18 του νόμου 4286/14 (ΦΕΚ 194/Α/19.09.2014), που εφαρμόστηκε  στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και με το οποίο απαλλάχθηκαν όλοι οι υπόχρεοι από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για το 2014.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων