ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά το αίτημα στήριξης, που ζήτησε από τον βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, η Επιτροπή Γονέων Τελειοφοίτων του Ν. Λευκάδας σε συναντήσεις τους την 8η Οκτωβρίου 2016 και ακολούθως την 27η Οκτωβρίου 2016 για την εφαρμογή της ποσόστωσης και φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις και τη δέσμευση του βουλευτή ότι θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, σήμερα κατέθεσε σχετική αναφορά στον υπουργό Παιδείας.

Στην αναφορά ο βουλευτής, δείχνοντας εμπράκτως την στήριξή του στους τελειόφοιτους της Λευκάδος, υπενθυμίζει στον υπουργό την περίπτωση της Κεφαλονιάς όπου ίσχυσε για όλα τα σχολεία του νησιού το ειδικό μέτρο της ποσόστωσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των τελειοφοίτων για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη μετά το σεισμό του 2014.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η Λευκάδα έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτη από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, υπογραμμίζεται ότι το αίτημα γονέων και μαθητών κρίνεται  δίκαιο, στο πλαίσιο της ισονομία και της ίσης μεταχείρισης των τελειοφοίτων της Λευκάδας με αυτούς της Κεφαλονιάς.

Με την αναφορά διαβιβάζεται στον υπουργό το αίτημα της Επιτροπής Γονέων Τελειοφοίτων Λυκείων του Ν. Λευκάδας, αναφορικά με την ανάγκη επέκτασης και για το σχολικό έτος 2016-2017 του ειδικού μέτρου της ποσόστωσης καθώς και δηλώσεις 10 εκπαιδευτικών συλλόγων του νησιού που στηρίζουν το αίτημα εφαρμογής της ποσόστωση για δεύτερο σχολικό έτος μεταξύ αυτών της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας και της  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λευκάδος.

 

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων