ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Καββαδάς επισημάνει ότι η νομοθέτηση του μέτρου θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, με το οποίο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η διαδικασία των κατασχέσεων λογαριασμών από τις εφορίες, από τα ασφαλιστικά ταμεία ή από τις τράπεζες και θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν να λειτουργούν.

 

Το μέτρο εκτιμά ο βουλευτής, ότι θα ανακουφίσει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ο οποίος «επιβιώνει οριακά» μετά από 8 χρόνια ύφεσης,  μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που επιβάλλουν τα capital controls και η υπερφορολόγηση της τελευταίας διετίας αλλά και η εξάντληση της ρευστότητας τόσο από την αγορά όσο και από τις τράπεζες.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ 

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων