ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την οικονομική και κοινωνική απομόνωση των κατοίκων της ορεινής Λαγκάδας,  λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή, από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, καταγγέλλει με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στους υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών.

 

Ο βουλευτής στην αναφορά σημειώνει ότι ο δρόμος, που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών από και προς τους οικισμούς και παραλίες της βορειοδυτικής Λευκάδας παραμένει  κλειστός, 16 μήνες μετά το σεισμό, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της περιοχής.

 

Ο κ. Καββαδάς επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης διάνοιξης του δρόμου προκειμένου να μην μείνει απομονωμένη η περιοχή και δεύτερο καλοκαίρι και οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Μάλιστα προκειμένου να συντομευθεί η αποκατάσταση των ζημιών, προτείνει στους υπουργούς να υιοθετηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο για τους Εγκρεμνούς και το δρόμο προς το Γιαλό, από την οποία εξαιρέθηκε ο δρόμος της Λαγκάδας, όπου υπήρξε μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση των μελετών και τη χρηματοδότηση των έργων.

 

Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά του διαβίβασε στους υπουργούς και σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

 

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

Για να δείτε την επιστολή και τις υπογραφές των κατοίκων πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων