ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν αξιοποίησε ούτε ένα ευρώ από τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται ως μέλος τη Ένωσης από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής στα σχολεία φρούτων και λαχανικών.

Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς σε ερώτηση που συνυπογράφει μαζί με 45 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους υπουργούς Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Στην ερώτηση κατατέθηκε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με το οποίο η απορρόφηση των εν λόγω πόρων από την Ελλάδα είναι μηδενική τη στιγμή που η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία έχουν απορροφήσει το 100%  των πόρων που τους αναλογούσαν, ενώ άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Κροατία απορρόφησαν το 84,8% και  το 96,9% αντίστοιχα.

Ο κ. Καββαδάς μαζί με τους συνυπογράφοντες βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να μάθουν από τους αρμόδιους υπουργούς, για ποιο λόγο δεν απορροφήθηκε το κονδύλι που δικαιούνταν η Ελλάδα και εάν η μηδενική έως σήμερα απορρόφηση επηρεάσει στο μέλλον την κατανομή των πόρων του συγκεκριμένου προγράμματος της Ε.Ε  σε βάρος της χώρα μας.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων