ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ-ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΆΚΤΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΒΟΝΙΤΣΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα στην Πάτρα είχε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των διαδικασιών για το οδικό έργο των αξόνων Βόνιτσα- Αγ. Νικόλαος -Λευκάδα και Άκτιο με τον άξονα Βόνιτσα–Λευκάδα.

Ο κ. Κατσιφάρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαδικασιών καθώς, όπως ενημέρωσε τον βουλευτή, το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη αποστείλει τον σχετικό φάκελο στην Διαχειριστική Αρχή Πατρών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περιφερειάρχη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής Πατρών, ο έλεγχος του φακέλου θα ολοκληρωθεί σύντομα και αμέσως μετά θα αποσταλεί στο Υπουργείο, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού.

Τόσο ο βουλευτής όσο και ο κ. Κατσιφάρας συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως για το εν λόγω οδικό έργο, υπάρχουν ώριμες μελέτες και έχουν εκπονηθεί και τα τεύχη δημοπράτησης, στοιχεία τα οποία βοηθούν σημαντικά ώστε  – εφόσον ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες- να ξεκινήσει το έργο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ανάσα και ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής και προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής όλο το προηγούμενο διάστημα είχε σειρά συναντήσεων με το γενικό γραμματέα και στελέχη του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να μην χαθεί η προθεσμία κατάθεσης του σχετικού φακέλου στην Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Πατρών που εξέπνεε τέλος Μαρτίου, ώστε να μην προκύψουν νέες καθυστερήσεις και εντός του 2017 να γίνει η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων