Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ 10ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Κύριε πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι.

Το συνέδριό μας διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα.
Η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια κρίσης, βρίσκεται ίσως στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, σε περίοδο ειρήνης.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία στραγγαλίζεται, τα καταστήματα κλείνουν,-τα ποσοστά της φτώχειας αυξάνουν, η ανεργία καλπάζει, τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά, οι νέοι μας φεύγουν, εγκαταλείπουν της χώρα μας, με όποιο τρόπο, αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό.
Δημογραφικά μετατρεπόμαστε σε μια κοινωνία γερόντων και πρέπει η Νέα Δημοκρατία να το δει πολύ σοβαρά το θέμα αυτό. Μετατρεπόμαστε σε μια χώρα παράνομων μεταναστών, τα σύνορά μας είναι αφύλακτα και τα δυσεπίλυτα εθνικά θέματα, έχουν και πάλι ανοίξει.
Και όλα αυτά τα διαχειρίζεται μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προοπτική!

Η κυβέρνηση των αριστερών λαϊκιστών μοιάζει παραλυμένη, και αδυνατεί να κάνει ακόμη και απλή διαχείριση της καθημερινότητας.
Το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι το βόλεμα των ημετέρων. Βρίσκονται σε σύγχυση και εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Η φτωχοποποίηση είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της κυβέρνησης γιατί μόνο έτσι, φαντάζονται ότι θα πετύχουν τα σοσιαλιστικά τους οράματα.
Βασικές ελευθερίες σε τομείς όπως η Δικαιοσύνη και η ελευθερία λόγου στοχοποιούνται. Η καταστροφή από τη διάσωση απέχουν πολύ λίγο.
Εδώ έρχεται η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
Η ιστορική μας παράταξη, με τα λάθη και τα σωστά, κατόρθωσε διαχρονικά, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, να αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας του τόπου.
Είναι η παράταξη που με πάθος υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ελεύθερη οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.
Κράτησε την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες στιγμές και οι πολίτες την εμπιστεύθηκαν κάθε φορά που χρειαζόταν να διαχειριστεί μια κρίση.

Ετσι θα συμβεί και τώρα.
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Η ίδια η Νέα Δημοκρατία έχει περάσει σε μια νέα εποχή. Μετά την ανάδειξη του νέου μας αρχηγού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από καθολικά δημοκρατικές διαδικασίες, ετοιμαζόμαστε να τεθούμε στην κρίση του ελληνικού λαού όποτε γίνουν εκλογές.
Γνωρίζω καλά ότι ετοιμάζουμε με γοργούς ρυθμούς τη νέα προγραμματική βάση, την οποία θα θέσουμε υπό την κρίση των ψηφοφόρων. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στην αξιοκρατία, θα προβλέπει διαρκείς διαδικασίες ανανέωσης, θα διακρίνεται για την αξιοπιστία του, θα είναι αυθεντικά φιλελεύθερο και θα επιβεβαιώνει ότι η παράταξή μας είναι η παράταξη που προτάσσει τις λύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν το λαό μας στην ευημερία, στην ανάδειξη των δημιουργικών δυνατοτήτων του και στην εξασφάλιση ενός αναπτυξιακού περιβάλλοντος με δουλειές για όλους.
Το πρόγραμμά μας πρέπει, κατά την άποψή μου, να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και να κινηθεί, πάνω σε τρεις άξονες:
Πρώτον: Δικαιοσύνη και ασφάλεια,
Δεύτερον: Κοινωνική ευαισθησία και ισότητα ευκαιριών,
Και τρίτον: Ελεύθερη οικονομία και άρση όλων των εμποδίων,
που στερούν από τη χώρα μας και τους πολίτες της, την ανάπτυξη.
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί ως κόμμα και με σύμμαχο τον Ελληνικό λαό, να φτιάξουμε επιτέλους ένα κράτος που θα σέβεται τους πολίτες και που δεν θα χρειάζεται να απευθύνονται στους βουλευτές ή σε όποιον ασκεί εξουσία για να επιλύονται τα προβλήματά τους.

Εγώ, κυρίες και κύριοι, είμαι ένας νέος βουλευτής προερχόμενος από τη μονοεδρική της Λευκάδας και μάλιστα ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Σας ομολογώ ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που οι Λευκαδίτες με τίμησαν με την ψήφο τους, δεν κάνω τίποτε άλλο, παρά να τρέχω καθημερινά, σε υπουργεία και φορείς για να επιλύω προβλήματα, των πολιτών της Λευκάδας.
Όχι για ρουσφέτια!
Αλλά για να επιλύω προβλήματα που προκύπτουν από την απρόσωπη γραφειοκρατία, που όμως, τελικά, έχει πρόσωπο και ανθρώπους που τη χειρίζονται. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι, ακόμα και οι παλαιότεροι από μένα, αντιμετωπίζουν ακριβώς την ίδια κατάσταση.
Αυτήν την κατάσταση πρέπει να αλλάξουμε.
Να μπορεί ο κάθε πολίτης να εμπιστεύεται το κράτος και την πολιτεία και να μην χρειάζεται καμία παρέμβαση για αυτά που δικαιούται και του οφείλουν.
Από εκεί νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε και γι΄ αυτό συμφωνώ και συντάσσομαι, με την εισήγηση του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θα έρθω τώρα στα δικά μας, τα Νεοδημοκρατικά και θα είμαι σύντομος, γιατί θέλω, όπως κι εσείς, να τοποθετηθούν όσο το δυνατό, περισσότεροι σύνεδροι.

Το κόμμα μας έχει αποδείξει ότι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί και αλλάζει, μπορεί και ανανεώνεται, μπορεί να προσαρμόζεται στη νέα εποχή, όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά.
Ακόμη και τα εσωτερικά του προβλήματα, όποτε αυτά παρουσιάστηκαν, τα ξεπέρασε μέσα από τις καταστατικές του διαδικασίες.
Επί των προτάσεων που έγιναν για το καταστατικό, θα συμφωνήσω όπως αυτές περιγράφηκαν από την κεντρική εισήγηση.
Το πρόβλημα επί παραδείγματι δεν είναι αριθμητικό σε σχέση με τον αριθμό των μελών της Πολιτικής μας Επιτροπής. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη λειτουργία της, με τη λειτουργία των οργάνων. Είναι δική μας απόφαση εάν τα όργανα θα είναι σώματα χειροκροτητών ή εργαλεία πολιτικής ζύμωσης, παραγωγής πολιτικής, θέσεων και κατευθυντηρίων στόχων, για την πολιτική του κόμματος συνολικά.

Εγώ πάντως θα ήθελα πιο πρακτικά να εισηγηθώ άμεσα:
Πρώτον
Να γίνει επικαιροποίηση των καταλόγων των μελών του κόμματος έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να αποκατασταθούν ανισορροπίες, που παρουσιάστηκαν στις τελευταίες εκλογές της ΝΟΔΕ. Κάθε μέλος πρέπει να καταγραφεί στους καταλόγους του τόπου κατοικίας του. Δεν είναι δυνατόν επειδή κάποτε εγγράφηκε για παράδειγμα σε μια τοπική οργάνωση της Αθήνας αλλά διαμένει και ψηφίζει στη Λευκάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια να μην μπορεί να ψηφίσει στις εκλογές της ΝΟΔΕ στη Λευκάδα.
Θα σταθώ λίγο ακόμα στο θέμα των τοπικών οργανώσεων, λόγω του ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν οι εκλογές για τις ΝΟΔΕ. Προτείνω για την εκλογή των προέδρων των ΝΟΔΕ πιο ανοικτές διαδικασίες.
Κατά την άποψή μου πρέπει να εκλέγονται από τη βάση του κόμματος και όχι από τους εκλέκτορες. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται πιο διαφανείς διαδικασίες και το σημαντικότερο, αποφεύγονται αντιπαραθέσεις που τραυματίζουν την παράταξη. Εν πάση περιπτώσει εκτιμώ ότι τώρα είναι ευκαιρία και πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αυτά.
Δεύτερον
Νομίζω ότι το κόμμα πρέπει να προβεί σε καμπάνια νέων εγγραφών. Οι πολίτες έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική. Ο κόσμος έχει απαξιώσει τα κόμματα και όλο το πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα είναι φορείς και βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας και πρέπει να ενεργοποιήσουν και πάλι την κοινωνία. Η δημοκρατία υπάρχει όταν οι πολίτες συμμετέχουν και δεν κάθονται στον καναπέ. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε κίνητρο για πολιτική δραστηριοποίηση και να εντάξουμε στο κόμμα μας νέα μέλη.
Τρίτον
Από τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές εξελέγησαν μια σειρά στελεχών παλαιών και νέων. Ας μην αφήσουμε τις τοπικές και νομαρχιακές μας οργανώσεις να αποτελούν απλά έναν προεκλογικό μηχανισμό. Ήρθε η ώρα μαζί με τους βουλευτές οι τοπικές οργανώσεις να παίξουν το ρόλο τους. Και ο ρόλος τους είναι ένας διαρκής διάλογος με την κοινωνία. Πρέπει οι τοπικές οργανώσεις μαζί με τους βουλευτές να ακούν τα προβλήματα της κοινωνίας, να επικοινωνούν τις θέσεις του κόμματος, να προτείνουν λύσεις, να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη. Τότε να είστε βέβαιοι ότι θα μας πάρουν στα σοβαρά και θα έρθουν ακόμη περισσότεροι κοντά μας.

Κύριε πρόεδρε
Αναλάβατε τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα και το λαό μας. Έχετε την ολόψυχη στήριξή μας στην νέα μας προσπάθεια. Στην προσπάθεια να αναμορφώσουμε το κόμμα μας και να οδηγήσουμε τη χώρα στην ευημερία και στην έξοδο από την κρίση.
Αυτό περιμένει ο ελληνικός λαός.
Γι΄αυτό πρέπει να προετοιμαστεί η Νέα Δημοκρατία.
Και γι΄αυτό, η επόμενη ημέρα του συνεδρίου πρέπει να μας βρει όλους μαζί,
ενωμένους σαν μια γροθιά και έτοιμους να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα.
Καλή συνέχεια. Καλή δύναμη σε όλους.
Ζήτω Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Για να δείτε το σχετικό βίντεο πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων