«ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αυστηρή κριτική στο νέο αφήγημα της κυβέρνησης περί υποτιθέμενης σταδιακής εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια άσκησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, ο βουλευτής διερωτήθηκε στην ομιλία του, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, «για ποια έξοδο από τα μνημόνια μιλάτε; Έξοδο από τα μνημόνια όταν το 2019 έρχεται νέα μείωση συντάξεων και το 2020 η μείωση του αφορολόγητου, όταν έχετε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και όταν ο περιβόητος «κόφτης» μισθών και συντάξεων θα παραμονεύει κάθε χρονιά;». Επιπλέον, ζήτησε από την κυβέρνηση να μεριμνήσει εντός Σεπτεμβρίου για την καταβολή του 1,2 δις ευρώ που χρωστά στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υποδόση των 800 εκατ. Ευρώ και να δοθεί μια ανάσα στην αγορά.

Ο κ. Καββαδάς στην ομιλία του ανέφερε επίσης ότι η Υπουργός Εργασίας κατέθεσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λίγες ημέρες πριν την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «με την ελπίδα ότι με αυτό θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό να συνεχίσει το αφήγημά του για προστασία των εργαζομένων, για βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση». Ωστόσο, τόνισε ότι παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, «τα περισσότερα νέα παιδιά, οι νέοι εργαζόμενοι, αμείβονται με 360 ευρώ, κάτω ακόμα και από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ελλάδα την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ» και ότι δημιούργημα της κυβέρνησης είναι «φτωχοί νέοι εργαζόμενοι, με μερική απασχόληση, που δεν έχουν καμία ελπίδα και κανένα όραμα, νέοι που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο.»

Τέλος, ο κ. Καββαδάς στις αναφορές του στα επί μέρους άρθρα του νομοσχεδίου διατύπωσε και μια συγκεκριμένη πρόταση στο άρθρο 25, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα απασχόλησης πασχόντων από ψυχικές παθήσεις δίχως να τους περικόπτεται το επίδομα ή η σύνταξη και εφόσον η εργασία τους ενδείκνυται για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής πρότεινε όπως εξετάσει η κυβέρνηση την ένταξη στο άρθρο αυτό και άλλων ΑμΕΑ, οι οποίοι έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 79,9%, κυρίως όσων δεν έχουν εμφανή αναπηρία, όπως για παράδειγμα των διαβητικών, καρδιοπαθών και άλλων και τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό, θα δώσουμε και σε αυτούς τους συμπολίτες μας το μήνυμα της κοινωνικής επανένταξης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

 

Για να δείτε την ομιλία πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων