ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιοδεία και συναντήσεις με φορείς στο νομό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούμε σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μαζί με τον βουλευτή Τρικάλων, τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρώην Υπουργό, Κώστα Σκρέκα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε το «Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα», όπου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη μοναδικότητα του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού και να ενημερωθούμε για το σημαντικό έργο του Φορέα για τη διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής. Επισκεφτήκαμε επίσης τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών της Χαλάστρας και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε από κοντά τα προβλήματά τους.
Κατόπιν, βρεθήκαμε στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που χρήζουν προσεκτικής αντιμετώπισης από την Πολιτεία και συζητήσαμε αναλυτικά τις προοπτικές ανάπτυξης του δικτύου Φυσικού Αερίου στη Βόρεια Ελλάδα.
Τέλος, συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) και ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Νέα Ευκαρπία, ο οποίος τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων