ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΥΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΆΜΥΝΑΣ, Κ. ΒΙΤΣΑ

Παρέμβαση Θανάση Καββαδά, βουλευτή Ν. Λευκάδας, στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση της αρχαιότητας των αξιωματικών της Π.Α προερχόμενων από παραγωγικές σχολές υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) έναντι των αξιωματικών εξ ανακατατάξεως.

 

Προτάσεις για την αποκατάσταση της αρχαιότητας των αξιωματικών της Π.Α προερχόμενων από σχολές υπαξιωματικών, έναντι των αξιωματικών εξ ανακατατάξεως και της αρχαιότητας των αξιωματικών της Π.Α προερχόμενων από ανώτατες σχολές (όπως των μηχανικών της ΣΜΑ, των Διοικητικών, των Εφοδιαστών, των Μετεωρολόγων και των Ε.Α) κατέθεσε ο βουλευτής ν. Λευκάδας και πρώην συνάδελφος, Θανάσης Καββαδάς, στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας, όπου την Τρίτη (03/10) και την Τετάρτη (04/10) συζητήθηκε το σχετικό Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, ο κ. Καββαδάς ανέφερε μεταξύ άλλων:
«επαναπροσδιορισμό χρειάζεται η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών αποφοίτων των ανώτερων στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών και των αξιωματικών εξ’ ανακατατάξεως που έγινε με τον ν. 4407/2016. (…) Σύμφωνα μ’ αυτόν, η αρχαιότητα των αξιωματικών που προέρχονται από ΑΣΣΥ έναντι των αξιωματικών εξ’ ανακατατάξεως ισχύει μόνο για το ίδιο έτος ονομασίας. (…)
Αυτό που ζητούμε για την αποκατάσταση της τάξης και της ισονομίας είναι να ισχύει για όλους το καθεστώς του ν. 3883/2010, ότι δηλαδή μεταξύ ομοιόβαθμων, ανεξαρτήτως έτους κτήσης του βαθμού, να είναι αρχαιότεροι οι αξιωματικοί των ανώτατων στρατιωτικών σχολών, μετά οι αξιωματικοί εξ’ υπαξιωματικών και τέλος οι αξιωματικοί εξ’ ανακατατάξεως».

Και οι δύο προτάσεις έτυχαν αποδοχής από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για τη διόρθωση των ανισοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας, απαντώντας στην ομιλία του κ. Καββαδά, είπε:
«Το ζήτημα που βάζετε είναι ζήτημα προς μελέτη. Θέλω να πω, θυμόσαστε, δεν ξέρω εάν το είχα πει εγώ ή τότε ο Υπουργός, ότι αυτό το ζήτημα με την αεροπορία, επειδή είναι ένα θέμα που αφορά τους μάχιμους και τους μηχανικούς και είναι βασικά ζήτημα ιεραρχίας και διοίκησης κατά κύριο λόγο, πρέπει να το ψάξουμε. Αμέσως, μετά δώσαμε μια εντολή να συγκροτηθεί στο ΓΕΑ μια Επιτροπή μελέτης, δεν συγκροτήθηκε. Τώρα αυτό που θα κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να το λύσουμε και σε ένα νομοσχέδιο, έστω άλλου Υπουργείου, να το περαιώσουμε, γιατί έχουμε μια εμπειρία, όπως είναι η εμπειρία στο Ναυτικό, αλλά με έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν είναι τα ίδια πράγματα. Για το άλλο (δηλαδή το θέμα των Αξιωματικών από τις ΑΣΣΥ και των αξιωματικών από ανακατάταξη), βάζετε κάτι στην αρχή που και εμένα μου φάνηκε…. αλλά μετά που το διευκρινίσατε σε σχέση με ανακατάταξη και τους υπαξιωματικούς και αυτό θέλει μια μελέτη, αν δεν κάνω λάθος κ. Πρόεδρε, η β’ ανάγνωση θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου;»

Για να δείτε το δημοσίευμα, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα του Συλλόγου: www.sastya.gr

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων