ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Η αναβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί κεντρικό ζητούμενο της εκπαιδευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Εύχομαι και ελπίζω ότι στην ακολουθούμενη διαδικασία μεταξύ των Διοικήσεων του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να αναπτυχθεί γόνιμος ένας διάλογος, ώστε τα Ιόνια νησιά να αποκτήσουν ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας παιδείας αντάξιο της ιστορίας τους.

Ως βουλευτής Λευκάδας επισημαίνω ότι,είναι κρίσιμο να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν περαιτέρω τα τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο νησί μας, έτσι ώστε να καταστεί η Λευκάδα πραγματικός εκπαιδευτικός πυλώνας του Ιονίου, με δεδομένο μάλιστα ότι είναι το μοναδικό νησί με οδική και άρα εύκολη πρόσβαση.

Οποιοδήποτε εγχείρημα στην κατεύθυνση νέων οργανωτικών-λειτουργικών μοντέλων προϋποθέτει απαραιτήτως σαφή προσανατολισμό,αναλυτικό σχεδιασμό και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τα πρώτα μηνύματα ωστόσο δεν είναι ενθαρρυντικά.

Η κυβέρνηση δεν έχει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, προχωρήσει σε τίποτα από αυτά.

Ανακοινώθηκε προκαταβολικά η ίδρυση τμήματος Τουριστικών σπουδών στην Κέρκυρα, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους φορείς οπότε δημιουργείται η εύλογη απορία για το μέλλον του αντίστοιχου τμήματος στη Λευκάδα.

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Μήπως μια τέτοια κίνηση ήταν «προαπαιτούμενο» για να προχωρήσει η ενοποίηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες διαδίδεται ότι θα δημιουργηθούν στη Λευκάδα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η Λευκάδα από πλευράς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβαθμιστεί, την ώρα που θα «χαθεί» όπως φαίνεται  η κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και χωρίς να γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς για τη άλλη κατεύθυνση.

Το ζητούμενο με την αναγγελθείσα ενοποίηση είναι να βγει κερδισμένη η Παιδεία, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι φοιτητές σε κάθε νησί του επτανησιακού συγκροτήματος και να μην δημιουργηθούν ανισότητες για τις τοπικές κοινωνίες.

Ελπίζω στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους βουλευτές των Ιονίων Νήσων και τους εμπλεκόμενους φορείς την προσεχή Τετάρτη, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να διεξαχθεί ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος που θα καταλήξει σε μια συμφέρουσα λύση για όλους και να μην βρεθεί η Λευκάδα μπροστά σε προειλημμένες δυσάρεστες αποφάσεις.

Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, υπενθυμίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις αφορούν το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση και στο τέλος θα κριθούν από το λαό της Λευκάδας. Εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι ότι οι αποφάσεις αυτές δεν πρέπει και δεν θα ληφθούν ερήμην των Λευκαδίων, που διαχρονικά έχουν δώσει αγώνες για το ΤΕΙ και την παραμονή του στο νησί».

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων