ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ F16 ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΆΜΥΝΑΣ

Συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, για το κόστος, τον αριθμό αεροσκαφών και τα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική αγορά εργασίας από τη συμφωνία αναβάθμισης των F16 που προέκυψε από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ζήτησε ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας.

Επιπλέον, ο βουλευτής κατήγγειλε τις καθυστερήσεις στην καταβολή του υπολειπόμενου 50% των αναδρομικών στους ενστόλους παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του ίδιου του υπουργού και του ζήτησε να δεσμευτεί πότε ακριβώς θα καταβληθούν αυτά. Ακόμη, έθιξε την παράδοξη περικοπή στο μισό του πτητικού επιδόματος των ιπτάμενων μηχανικών αεροσκαφών, καθώς στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αυτό καταβάλλεται κανονικά, και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν επιβαίνουν όλοι στο ίδιο ιπτάμενο μέσο; Δεν διατρέχουν όλοι τον ίδιο κίνδυνο και την ίδια επικινδυνότητα; Σε περίπτωση ατυχήματος, όλοι μαζί δεν είναι;». Ακόμη, κατά την ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στο άρθρο 27 του νομοσχεδίου και το συνδικαλισμό στο στράτευμα, προτείνοντας τη δημιουργία νέας Ομοσπονδίας μετά από εκλογές.

Τέλος, ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης των συντάξεων χηρείας των στρατιωτικών, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, και εισηγήθηκε τη λήψη συγκεκριμένης ρύθμισης για τον επαναπροσδιορισμό της αρχαιότητας μεταξύ των αξιωματικών απόφοιτων των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και των αξιωματικών εξ Ανακατατάξεως.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του κ. Καββαδά στην Ολομέλεια της Βουλής:

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων