ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στα προβλήματα της καθημερινότητας και την ανάγκη λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του πολίτη αναφέρθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο βουλευτής, ανέπτυξε την ομιλία του στη θεματική ενότητα του Συνεδρίου «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», επισημαίνοντας «ότι η κρίση δεν είναι πια μόνο οικονομική» και υπογραμμίζοντας «η κρίση έχει επηρεάσει βαθιά το σύνολο των πολιτών αλλά και έχει οδηγήσει σε αμφισβήτηση των θεσμών και αξιών που στηρίζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έχει επηρεάσει τις σχέσεις των ανθρώπων  και τις βασικές κοινωνικές δομές».

 

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πρόκληση για το κόμμα μας: το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε να είναι τεράστιο, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να ευημερήσουν ξανά οι πολίτες».

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μπορεί ο σχεδιασμός της επερχόμενης Κυβέρνησής μας να στοχεύει- και πολύ σωστά- στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην απελευθέρωση των δυνάμεων του Έλληνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και την απλή καθημερινότητα. Την καθημερινή ζωή του κόσμου που ταλαιπωρείται και δεν μπορεί, όχι μόνο να«τα βγάλει πέρα», αλλά και δυσκολεύεται στη ζωή του από τις ενέργειες και παραλείψεις ενός κακά σχεδιασμένου Κράτους και κρατικού μηχανισμού».

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε αναλυτικά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, στα προβλήματα με τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, στην ανάγκη της αποτελεσματικής λειτουργίας των θεσμών, κυρίως με μια Δικαιοσύνη άμεση που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο, καθώς επίσης και στην ανάγκη διαφύλαξης της Δημόσιας Τάξης και στην ασφάλεια των πολιτών» σημειώνοντας ότι «πίσω από την επίλυση αυτών των ζητημάτων κρύβεται και μια δημόσια πολιτική».

«Μια απόφαση, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχει να κάνει τόσο με το οικονομικό κόστος όσο με την ορθή οργάνωση της πολιτείας. Αυτή είναι που μας λείπει και αυτή είναι που πρέπει να φτιάξουμε.

Αν ο πολίτης είναι βέβαιος ότι τον σεβόμαστε τότε και εκείνος δεν θα αναρωτιέται αν θα πρέπει να είναι νομοταγής. Αν αποκατασταθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα μεγάλα. Και αυτό θα γίνει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη» κατέληξε ο κ. Καββαδάς.

 

Ακολουθεί παρακάτω οπτικοακουστικό υλικό της ομιλίας του βουλευτή:

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων