ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Συνάντηση με τους Προέδρους και εκπροσώπους των Λευκαδίτικων Συλλόγων της Αττικής, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, κ. Θεοφύλακτο Λογοθέτη, και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, κ. Αθανάσιο Μελά, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου ο βουλευτής Λευκάδας, Αθανάσιος Καββαδάς, στην Αθήνα.

Τη συνάντηση, την οποία προκάλεσε ο βουλευτής, απασχόλησαν οι τελευταίες εξελίξεις με τα ΤΕΙ Λευκάδας και ο κίνδυνος αποχώρησής τους από το νησί. Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των εξής Συλλόγων (με αλφαβητική σειρά): Αγιοπετριτών (Αποστόλης Αντύπας), Αιγκιωτών (Δημήτρης Σκυργιάνης), Εγκλουβισάνων (Χαράλαμπος Κοντογιώργης), Ένωση Εξανθειτών (Γιώργος Βλάχος και Σωτήρης Ράπτης), Ευγηριωτών (Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος και Σπύρος Φατούρος), Καρσάνων (Ηλίας Βλάχος), Λαόπολις (Ελένη Κορφιάτη, Λάμπρος Μάλφας, Επαμεινώνδας Δάγλας,), Λευκαδίων Αττικής (Σωκράτης Κακλαμάνης).

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καββαδάς έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της παρεχόμενης Παιδείας στο νησί, καθώς και τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλων για τη διατήρηση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής συζήτησης, όλοι οι παρευρισκόμενοι τάχθηκαν από πλευράς τους υπέρ της παραμονής των ΤΕΙ στη Λευκάδα και της ουσιαστικής αναβάθμισής τους. Αναγνώρισαν μάλιστα την ανάγκη να δράσουν όλοι μαζί για τη δίκαιη διεκδίκηση του κοινού τους αιτήματος.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων