Χαιρετισμός βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Χαιρετισμό στο Συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα απηύθυνε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του βουλευτή.

«Μετά το επιτυχημένο συνέδριο στη Λευκάδα χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στην Κέρκυρα, όπου κλείνει ο κύκλος των συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Κύριε πρόεδρε,

αναμφίβολα η παρουσία σας εδώ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον σας για τα Ιόνια Νησιά και καταδεικνύει ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η αντιμετώπιση τόσο των χρονίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όσο και η εξασφάλιση ενός σταθερού και βιώσιμου αναπτυξιακού μέλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Γνωρίζετε  ασφαλώς ότι τούτος ο τόπος επί αιώνες βρέθηκε διαδοχικά υπό την κατοχή ή προστασία κατακτητών, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να διακατέχεται από βαθιά πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, διατηρώντας παράλληλα υψηλό το εθνικό φρόνημα.

Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό συγκολλητικό συστατικό που οδήγησε στην πλήρη ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό, μετά την οριστική ένωση των Επτανήσων με τη μητέρα πατρίδα 1864.  Την οποία Ένωση γιορτάζουμε αύριο, στις 21 Μαΐου.

Έκτοτε ο χρόνος κύλισε και ο τόπος μας με τους ανθρώπους του ακολούθησαν τη μοίρα της ανεξάρτητης Ελλάδας, με ότι θετικό αλλά και ότι αρνητικό συνέβη όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτονόητο είναι ότι τα Ιόνια Νησιά δεν εξαιρέθηκαν από την κρίση που επί οχτώ χρόνια μαστίζει την πατρίδα μας.

Όμως τα τελευταία τρία χρόνια τα Ιόνια φαίνεται ότι έχουν εξαιρεθεί από το χάρτη ενδιαφερόντων της σημερινής κυβέρνησης και αντιμετωπίζονται ως «παρακατιανοί» συγγενείς.

Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει τα έργα των οδικών συνδέσεων προς τα νησιά μας, όπως αυτό της Αμβρακίας οδού προς το Άκτιο αλλά και περαιτέρω η διπλή οδική σύνδεση Βόνιτσας – Λευκάδας και Ακτίου – Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ζακύνθου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι υποχρεωμένοι μετά την Πάτρα, να περνούν από έναν επικίνδυνο δρόμο,  ο οποίος αν και προκηρύχθηκε φαίνεται ότι με τις επιλογές του υπουργείου Υποδομών να μην προχωρά.

Όμως είμαι βέβαιος κύριε πρόεδρε ότι με την πρωτοβουλία που πήρατε, να διοργανωθούν και στους τέσσερεις νομούς της περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνέδρια, όχι μόνο θα αναδείξουν αλλά και με τα πορίσματά τους θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Από τη μεριά δεν θέλω να αναφερθώ φυσικά ενδελεχώς στα θέματα που απασχολούν την ιδιαίτερη εκλογική μου περιφέρεια.

Άλλωστε όλα ειπώθηκαν πριν λίγες μέρες στην Λευκάδα, στο δικό μας συνέδριο για την Ανάπτυξη, που με τη βοήθεια αγαπητών συναδέλφων και φυσικά του Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων κ. Οικονόμου και του γραμματέα μας, του κ. Αυγενάκη αλλά και της κομματικής μας οργάνωσης, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία.

Όμως επιτρέψτε μου μια κουβέντα μόνο.

Επί χρόνια συζητάμε στη Λευκάδα το θέμα της ζεύξης.

Είναι άλλωστε το μοναδικό νησί που έχει δια ξηράς πρόσβαση με την Ηπειρωτική χώρα.

Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της αυτοδιοίκησης που πρόσκειται στους σημερινούς κυβερνώντες, το έργο απεντάχθηκε για να έρθει μετά από δύο χρόνια ο κος Τσίπρας, εδώ στην Κέρκυρα, να το εξαγγείλει ξανά από την αρχή.

Έχουμε χορτάσει ψέματα και υποσχέσεις. Και γνωρίζουμε ότι αυτό το έργο, συνδυαστικά με άλλα, όπως για παράδειγμα η κατασκευή μιας μαρίνας σκαφών στο φυσικό κόλπο του Βλυχού, και η κατασκευή υποδομής για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων,  θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Άλλωστε η χάραξη μιας πολιτικής ανάπτυξης του θαλασσίου τουρισμού στη χώρα μας είναι αδιανόητο να μην περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης μαρινών και στο Ιόνιο και σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να προσελκύσουμε υψηλού εισοδήματος τουρισμό, τουρισμό που σήμερα απολαμβάνει ανατολικά η Τουρκία και δυτικά η Ιταλία και οι χώρες της Αδριατικής.

Και βέβαια όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον. Και στο θαλάσσιο και στο Ηπειρωτικό. Με σεβασμό στο πλούσιο φυσικό κάλλος της περιφέρειά μας και με την  ορθολογική διαχείρισή του.

Γιατί, ναι, μπορούμε να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο και παράλληλα να κερδίσουμε από αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακριβώς για το φυσικό μας πλούτο,  τις κρυστάλλινες θάλασσές μας, και τις διάσημες παραλίες μας, μας προτιμούν τα εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο.

Κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου  να σας καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου στην περιφέρειά μας. Σας περιμένουμε σύντομα και στη Λευκάδα. Να είστε βέβαιος ότι μετά τις εκλογές που έρχονται, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα σας υποδέχονται ως πρωθυπουργό εκλεγμένοι βουλευτές απ΄ όλα τα νησιά μας».

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων