Θανάσης Καββαδάς: Χωρίς νομιμοποίηση η κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία με τα Σκόπια που περιέχει πολλές αδικαιολόγητες εθνικές υποχωρήσεις

Την έντονη αντίθεσή του στην προτεινόμενη συμφωνία με τα Σκόπια υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μια συμφωνία που περιέχει πολλές αδικαιολόγητες εθνικές υποχωρήσεις. Ο βουλευτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε στα κρυφά και ότι μονομερώς δίνει στους γείτονες αυτό που αρνούμασταν να δώσουμε ως χώρα 25 χρόνια τώρα.  Άσκησε έντονη κριτική στο γεγονός ότι αναγνωρίζεται «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, που αποτελούν τον πυρήνα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας.

 

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Καββαδά:

  • Συζητάμε για μια συμφωνία που δεν τολμήσατε να φέρετε στη Βουλή και ετοιμάζεστε να υπογράψετε με τους γείτονες ένα κείμενο, με πολλές και αδικαιολόγητες εθνικές υποχωρήσεις. Μια συμφωνία που δεν έχετε τη νομιμοποίηση να υπογράψετε, γιατί δεν έχετε τη στήριξη του κυβερνητικού σας εταίρου.
  • Μόνοι σας διαπραγματευτήκατε στα κρυφά και μόνοι σας επιχειρείτε να αποφασίσετε για ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες, τον πολιτισμό μας, την εθνική μας ταυτότητα κα την ιστορία μας. Μονομερώς δίνετε αυτό που αρνούμασταν επί 25 χρόνια τώρα.

 

  • Επικυρώνετε την ουσία του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας με την αποδοχή της Μακεδονικής εθνότητας και της Μακεδονικής γλώσσας. Δεν καταλαβαίνετε, ή μάλλον αρνείστε ιδεολογικά να καταλάβετε, ότι η «μακεδονική» ταυτότητα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού, ίσως περισσότερο και από την κρατική ονομασία.
  • Με ποιο όνομα, με ποια ταυτότητα, με ποια εθνότητα και με ποια γλώσσα θα ανοίξει ο δρόμος τους προς τις διεθνής συμμαχίες, στις οποίες διακαώς επιθυμούν να ενταχθούν.
  • Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς κάθε φορά που ο αρχηγός σας κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, έχουμε κακές ειδήσεις για τη χώρα. Και μπορεί οι Έλληνες να υπέμειναν τα πάντα σε ότι αφορά την οικονομία, αλλά δεν θα ανεχθούν καμία υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Δεν σας λένε τίποτα οι φωνές των Ελλήνων απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας, που σας καλούν να μην υπογράψετε αυτή την κακή συμφωνία;
  • Κύριε Τσίπρα, στη συνέντευξή σας προχθές στην ΕΡΤ είπατε ότι θα σας κρίνει η Ιστορία. Σας διαφεύγει ότι είναι άλλο ο αλαζόνας ηγέτης και άλλο ο χαρισματικός ηγέτης, που με τον λαό μαζί του, γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία ενός τόπου. Όμως να ξέρετε ότι δεν θα είστε ο μόνος που θα κριθείτε. Θα κριθούμε όλοι μας που βρισκόμαστε τώρα εδώ.
  • Ο καθένας από εμάς έχει την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και στην ιστορία. Και σε αυτή την χρονική στιγμή, σε αυτή την ιστορική για την Ελλάδα στιγμή οι Έλληνες σας γυρνούν την πλάτη. Προλαβαίνετε να τους ακούσετε. Προλαβαίνετε να ακυρώσετε τη συμφωνία και να περισώσετε, ό,τι μπορείτε, από την πολιτική σας υστεροφημία. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Αφού δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας για ένα αιώνα και την παραδώσατε στη διαχείριση των ξένων, αφού μόλις χθες ψηφίσατε ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα 5,1 δις Ευρώ και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς η χώρα να παίρνει χρήματα, αλλά αντίθετα να είναι υποχρεωμένη από μόνη της να εξασφαλίζει τεράστια πλεονάσματα, έρχεστε τώρα να δώσετε και την ψυχή της. Πρέπει να φύγετε από μόνοι σας. Όσο είναι νωρίς. Και αύριο έχετε την ευκαιρία να το πράξετε καταψηφίζοντας τον εαυτό σας.

 

Για να δείτε την ομιλία του κ. Καββαδά πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων