ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2016 

Θέμα: Μείωση προστίμων για τους σεισμόπληκτους ιδιοκτήτες            αυθαιρέτων του Ν. Λευκάδας που θα υπαχθούν σε ρύθμιση νομιμοποίησης. 

Τη μείωση των προστίμων των ιδιοκτητών αυθαίρετων κατασκευών του Ν. Λευκάδας που θα υπαχθούν σε ρύθμιση, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς προς τους αρμόδιους υπουργούς Χρ. Σπίρτζη και Ευκ. Τσακαλώτο.

Ο κ. Καββαδάς, επισημαίνει στους υπουργούς τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Λευκαδίτες ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μετά τον καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα τη καθυστέρηση της Πολιτείας να κηρύξει σεισμόπληκτο το Νησί, με αποτέλεσμα έως και σήμερα να μην έχουν καταβληθεί οι κρατικές ενισχύσεις και οι προβλεπόμενες από το νόμο παροχές.

Ως εκ τούτου ο βουλευτής ζητά να τροποποιηθεί διάταξη του άρθρου 17 του ν.4178/2013 -που προβλέπει μείωση των προστίμων για ευπαθείς ομάδες που θα υπαχθούν σε ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων  κατασκευών- ώστε να υπαχθούν σε ρυθμίσεις τακτοποίησης των αυθαιρέτων με αντίστοιχα ποσοστά μείωσης και οι Λευκαδίτες ως σεισμόπληκτοι.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων