ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 7 Ιουνίου 2016 

Θέμα: Μετά από έξι μήνες υπεγράφη η απόφαση για την επιδότηση ενοικίου στους πληγέντες  Λευκάδας από  το σεισμό

Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση για την καταβολή επιδότησης ενοικίου στους Λευκαδίτες των οποίων τα σπίτια κατέστησαν ακατάλληλα από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου. Χρειάστηκαν να περάσουν έξι μήνες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Λευκάδα, να επισημάνω τις καθυστερήσεις με κάθε ευκαιρία στη Βουλή, να πραγματοποιήσω σειρά επαφών και να ασκήσω πιέσεις για να υπογραφεί τελικά από τους συναρμόδιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη απόφαση.

Οι Λευκαδίτες δικαιούχοι θα έχουν έξι μήνες περιθώριο για να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Λευκάδας (Τ.Α.Σ. Ν. Λευκάδας).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1591/Β/6.6.2016, στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση, «εγκρίνεται η χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτίσματος (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας Ολοσχερούς Καταστροφής Σεισμοπλήκτου Κτίσματος ή πόρισμα χαρακτηρισμού τους ως προσωρινά ακατάλληλες από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, σε περιοχές α) των Π.Ε. Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και β) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την κάλυψη των προσωρινών στεγαστικών τους αναγκών.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων