ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2016

Θέμα: Τοποθέτηση βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης οκτώ (8) βουλευτών της Ν.Δ προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αεροπορικές άγονες γραμμές

Τον κίνδυνο να αποκοπεί μεγάλο μέρος της νησιωτικής χώρας από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω των καθυστερήσεων στην προκήρυξη και υλοποίηση του διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές,  κατήγγειλε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν οκτώ (8) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο βουλευτής στη γραμμή Κέρκυρα- Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθο-Κύθηρα και το σχεδιασμό του υπουργείου για την αποκοπή των Κυθήρων ως σημείο τελικού προορισμού, με αποτέλεσμα την απομόνωση των Κυθήρων από τα υπόλοιπα Επτάνησα. Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν συνδεδεμένα όλα τα Επτάνησα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «πετάτε έξω τα Κύθηρα, λες και αυτά δεν ανήκουν ιστορικά στα Επτάνησα. Και αναρωτιέμαι: Πώς θα συνδεθούν τα Κύθηρα με τα υπόλοιπα Επτάνησα; Μήπως σχεδιάζετε να κάνετε τα Επτάνησα, «Εξάνησα» και να πάτε τα Κύθηρα στις Κυκλάδες;».

Επίσης αναφορά έκανε στην περικοπή δρομολογίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην αεροπορική γραμμή Άκτιο-Σητεία, που εξυπηρετεί και την περιοχή της Λευκάδας, γεγονός που βλάπτει τουριστικά την περιοχή.

 

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Καββαδά.

-Θεωρώ κ. Υπουργέ ότι δεν έχετε καταλάβει τη ζημιά που προκαλείτε με το να ριψοκινδυνεύετε την ομαλή λειτουργία των αεροπορικών άγονων γραμμών,

αλλά και πως αλλάζει το σκηνικό με το να μειώνετε έως και στο μισό το ποσό των επιδοτήσεων για την κάλυψη των γραμμών.

 

-Είναι σημαντικό να προστατευτεί η γραμμή Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθο-Κύθηρα γιατί στηρίζει τον τουρισμό και τις αναγκαίες μετακινήσεις του τοπικού πληθυσμού. Με τις αλλαγές που προωθείτε, καταργείται η προσέγγιση αεροσκάφους στα Κύθηρα, γεγονός αδικαιολόγητο που προκαλεί μεγάλη οικονομική και τουριστική ζημιά. H γραμμή αυτή, κύριε Υπουργέ, ενώνει τα Επτάνησα και αποτελεί σημαντική πηγή τουρισμού. Εσείς, όμως, πετάτε έξω τα Κύθηρα, λες και αυτά δεν ανήκουν ιστορικά στα Επτάνησα. Και αναρωτιέμαι: Πώς θα συνδεθούν τα Κύθηρα με τα υπόλοιπα Επτάνησα; Μήπως σχεδιάζετε να κάνετε τα Επτάνησα, «Εξάνησα» και να πάτε τα Κύθηρα στις Κυκλάδες;

 

– Επιτρέψτε μου και μια σημαντική επισήμανση για τη γραμμή της περιοχής μου, Άκτιο – Σητεία: από 2 δρομολόγια το χειμώνα και 3 το καλοκαίρι, το κόβετε σε 2 δρομολόγια όλο το χρόνο. Κόβετε δηλαδή ένα δρομολόγιο για το καλοκαίρι, τους πιο σημαντικούς μήνες, από μια γραμμή που εξυπηρετεί τη Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία και ένα μεγάλο μέρος της Ηπείρου. Απομονώνετε δηλαδή ακόμα περισσότερο τουριστικά την περιοχή.

 

-Είναι κρίσιμο να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχων έγκαιρα. Δεν μπορείτε να καθυστερείτε άλλο, γιατί πλέον κινδυνεύουν να αποκοπούν τα νησιά μας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

-Μας οφείλετε μια εξήγηση για την καθυστέρηση αυτή, κύριε Υπουργέ. Οι νησιώτες μας πρέπει να ξέρουν γιατί υπήρξε αυτή η ολιγωρία και που οφείλεται η τεράστια καθυστέρηση.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων