ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΛΟΣ

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 14 Ιουλίου 2016

Οκτώ μήνες μετά το σεισμό που έπληξε τη Λευκάδα τα έργα αποκατάστασης των προσβάσεων στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού δεν έχουν καν ξεκινήσει. Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών, οι περιοχές  παραμένουν αποκλεισμένες.

Προσωπικά ως βουλευτής Λευκάδας, όλο το προηγούμενο διάστημα είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό και στελέχη του υπουργείου, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί έως το τέλος του Ιουνίου θα είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση ξεδιπλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο η κρατική ολιγωρία. Για εφέτος οι διασημότερες παραλίες της Λευκάδας, που είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την  οικονομία του νησιού,  δεν θα είναι προσβάσιμες και ασφαλείς για τους επισκέπτες.

Ήδη έχει γίνει εμφανές το κόστος στην οικονομία του νησιού, ειδικά στην Νότια Λευκάδα,  από τη μείωση των επισκεπτών. Ας ελπίσουμε ότι οι οικονομικές συνέπειες από την αδιαφορία της κυβέρνησης θα περιοριστούν μόνο στη φετινή τουριστική περίοδο και εφόσον και όταν ξεκινήσουν τα έργα, να αφορούν  όχι μόνο την αποκατάσταση των δρόμων αλλά και την ασφάλειά τους.