ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ, ΚΑΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Την τοποθέτηση ιατρών άμεσα στα  νησιά του Καλάμου, του Καστού και του Μεγανησίου ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Ο βουλευτής ζητά μόνιμη λύση στον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Λευκάδας με τους ιατρούς και την παρουσία τους επτά(7)  ημέρες της εβδομάδας στα νησιά, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η δημόσια υγεία των κατοίκων, υπογραμμίζοντας ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η απουσία ιατρού, που σε πολλές περιπτώσεις –όπως της απαγόρευσης απόπλου- μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.

Εναλλακτικά και προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τους ιατρούς οι οποίοι δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στα νησιά αυτά, ο βουλευτής προτείνει την τοποθέτηση στρατεύσιμων ιατρών, κατ’ εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου (Ν.4361/2016 ), βάσει του οποίου μπορούν να καλυφθούν κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού από ιατρούς που υπηρετούν τη θητεία τους.

Ο κ. Καββαδάς υπερτονίζει την εγκατάλειψη των δύο πιο μικρών και απομονωμένων νησιών του Ν. Λευκάδας, του Καλάμου και του Καστού, των 300 και 50 κατοίκων αντίστοιχα, τα οποία έχουν μείνει χωρίς ιατρό, ενώ χωρίς ουσιαστική ιατρική φροντίδα είναι και οι κάτοικοι του Μεγανησίου (850 μόνιμοι κάτοικοι), όπου το περισσότερο διάστημα υπηρετεί μόνο ένας γιατρός, που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού.

Υπογραμμίζεται ότι η λύση του στρατεύσιμου ιατρού επιλέχθηκε για την κάλυψη της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στους Οθωνούς, το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά βόρεια της Κέρκυρας, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου, γεγονός που καταδεικνύει την δυνατότητα του Υπουργείου Άμυνας να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων ιατρικού προσωπικού σε άγονα και ακριτικά νησιά.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων