ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Είναι προφανής η κακή σχέση της κυβέρνησης και των στελεχών της με τους αριθμούς.

Την ώρα που ετοιμάζουν νέα άδικα και βαριά μέτρα με τους δανειστές, η κυβέρνηση επιχειρεί   με προκλητικό τρόπο να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους, διανέμοντας  ψίχουλα που θα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές.

Βαπτίζουν το πενιχρό εφάπαξ βοήθημα «13 σύνταξη», ενώ πρώτα, με αποφάσεις τους, 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι έχασαν για πάντα 600 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της παρακράτησης της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ (από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις) και την επιβολή παρακράτησης 6% -επίσης για τον ΕΟΠΥΥ-  στις επικουρικές συντάξεις από τον Ιούλιο του 2015.

Ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τους συνταξιούχους την ώρα που έγινε σε όλους μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους (λόγω μείωσης του αφορολογήτου και αύξησης της μηνιαίας φορολογικής παρακράτησης ).

Πετούν ένα ξεροκόμματο στους συνταξιούχους, τη στιγμή που πριν από περίπου 10 ημέρες ψήφισαν με τον προϋπολογισμό μειώσεις κατά 984 εκατ.ευρώ για τις καταβαλλόμενες συντάξεις το 2017 (κύριων, επικουρικών και χηρείας).

Πανηγυρίζουν για το εφάπαξ βοήθημα, τηρώντας σιγή ασυρμάτου για την περικοπή ύψους 430 εκατ. ευρώ του ΕΚΑΣ, που από χθες 250.000 δικαιούχοι πήραν μειωμένο έως 50%, μεταξύ αυτών και χιλιάδες συνταξιούχοι.

Πανηγυρίζουν, τη στιγμή που πέραν όλων αυτών οι φόροι και η ακρίβεια λόγω των αυξημένων συντελεστών του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωση εξανεμίζουν τις πενιχρές συντάξεις και στερούν ακόμα και τον καφέ από τους συνταξιούχους.

 

Αντί οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να απολογηθούν στους έλληνες πολίτες για τα ψέματα που λένε από το 2014 απροκάλυπτα και χωρίς ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας, συνεχίζουν τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας.

Πανικόβλητοι και φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή, μοιράζουν τυχοδιωκτικά το πρωτογενές πλεόνασμα. Χωρίς σχέδιο. Αγνοώντας τα εκατομμύρια ανέργων, τους αστέγους, τα συσσίτια που αυξάνονται, την πραγματική οικονομία που στενάζει. Μόνο και μόνο γιατί πιστεύουν ότι η δημοσκοπική τους κατρακύλα μπορεί να ανακοπεί κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους.

Λες και οι συνταξιούχοι δεν γνωρίζουν ότι τα χρήματα αυτά θα τα επιστρέψουν πίσω. Εκεί που θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε, την εφορία που χρωστάνε τα παιδιά τους, τα χρέη στο καφενείο και στο μπακάλικο της γειτονιάς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και για μια ακόμη φορά η απάντηση των δανειστών και τώρα οι κυβερνόντες ετοιμάζονται να δώσουν όρκους πίστης για μια ακόμη φορά στο μνημόνιο, δεσμευόμενοι για νέα μέτρα και νέα βάρη για τον Ελληνικό Λαό.

Η Νέα Δημοκρατία, τήρησε υπεύθυνη στάση δηλώνοντας «παρών» σε τροπολογίες που γράφονται «στο πόδι».

Γιατί από τη μια μεριά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, την έστω ελάχιστη και εφάπαξ, ενίσχυση των συνταξιούχων, από την άλλη όμως γνωρίζουμε ότι τέτοιες κινήσεις, όταν γίνονται χωρίς σχέδιο και γνώση των συνεπειών, η επόμενη μέρα μπορεί να είναι χειρότερη. Και δυστυχώς οι εξελίξεις πάλι μας δικαιώνουν.

Γιατί όπως είπε και ο «νεοφιλελεύθερος» κύριος Τσίπρας στο τέλος «θα μας κρίνουν οι αγορές»!

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων