ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχεία Νομού Λευκάδας επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς και υπηρεσίες του νομού.

Ο βουλευτής ξεναγήθηκε στους χώρους του κτηρίου που στεγάζει την σύγχρονη ιστορία του τόπου από το 1684 από τους υπαλλήλους του Αρχείου, οι οποίοι μεταξύ άλλων του μετάφεραν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

Βασικότερο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας από μόνιμο επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό για τη συντήρηση του αρχειακού υλικού.

Αυτή τη στιγμή, όπως ενημέρωσαν τον βουλευτή, τα Αρχεία του Νομού Λευκάδας εξυπηρετούνται μόνο από δύο μόνιμους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να στερείτε προσωπικό καθώς καθυστερεί ταυτόχρονα και η υπογραφή νέας σύμβασης έργου, για την ταξινόμηση του αρχειακού υλικού.

Ωστόσο σημαντικό είναι και το ζήτημα της μη έγκαιρης καταβολής της τακτικής επιχορήγησης, η οποία δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία και την ικανοποίηση των αναγκών της υπηρεσίας.

Ο κ. Καββαδάς δεσμεύτηκε προς τους υπαλλήλους ότι θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειές τους για τη σωστή λειτουργία του Αρχείου, το οποίο όπως ανέφερε «συγκεντρώνει το μεγαλύτερο και πιο ουσιώδες τμήμα της ιστορικής και διοικητικής μνήμης του νησιού μας».

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων