(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PRISMA 91.6) Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ PRISMA 91,6 ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

“Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς για την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ Λευκάδας, έπειτα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο παιδείας.

Όπως ανέφερε και μέσα από τον Prisma 91,6, αλλά και άλλες αναφορές είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου σε άλλο τότε επίπεδο, το κτηριακό για την κατάσταση στο ΤΕΙ Λευκάδας.

Δυστυχώς, ανέφερε ήρθε η που έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, στην κόψη του ξυραφιού και το νησί κινδυνεύει να χάσει το ΤΕΙ, μεταφέροντας όπως έχει χρέος όλα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση στο Υπουργείο παιδείας που συγκάλεσε ο κύριος Γιαβρόγλου με όλους τους φορείς των Ιονίων νησιών που υπάρχουν στα ΤΕΙ για την συγχώνευση με το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Εκεί παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για όλα τα νησιά, ενώ για την Λευκάδα δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη και κανένας σχεδιασμός, λες και δεν ανήκει η Λευκάδα στα Επτάνησα, ανέφερε.

Ενώ για τα άλλα νησιά αναφέρθηκε ποια τμήματα μένουν και πιθανών ποια αποχωρούν, για την Λευκάδα δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα, το μόνο που είπαν είναι ότι δεν τηρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια που έχουν τεθεί από την επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα.

Η Λευκάδα δεν είναι στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων και κατ επέκταση χάνει και τα δυο τμήματα και αυτό πρέπει να ακουστεί, είπε.

Ως εκπρόσωπος της Λευκάδας ένιωσα πολύ άβολα όταν άκουσα όλα αυτά, και ρώτησε τον υπουργό αν η Λευκάδα ανήκει στα Ιόνια νησιά. Από την άλλη είπε ότι δεν υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αδυναμίες στα τμήματα που λειτουργούν στο νησί μας είναι όμως υποχρέωσης της πολιτείας να τις διορθώσεις λέγοντας ότι είναι ολοφάνερο πως ο σχεδιασμός είναι να μπει λουκέτο στα ΤΕΙ Λευκάδας, γιατί αν δεν είχε τέτοιες σκέψεις δεν θα μας καλούσε σε συνάντηση μετά τις ανακοινώσεις που εξήγγειλε τμήμα τουρισμού στην Κέρκυρα αλλά να είχε προηγηθεί η συνάντηση.

Ο ίδιος μάλιστα ζητάει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας και να παραμείνουμε σταθερά στην στόχευση να παραμείνουν και τα δυο τμήματα του ΤΕΙ στο νησί”.
(http://www.prismaradio.gr/thanasis-kavvadas-ston-prisma-91…/)

Ακούστε την συνέντευξη:

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων