ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποίησε ο βουλευτής Λευκάδας στο Ειδικό Σχολείο (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), στο ΚΔΑΠ μεΑ, στο ΚΑΠΗ και στο Γηροκομείο Λευκάδας.

Κατά την επίσκεψή του στο Ειδικό Σχολείο ο βουλευτής είχε συνάντηση με τις διοικήσεις όλων των τμημάτων (Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) και το προσωπικό, όπου αντάλλαξαν ευχές ενώ συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με βασικά αυτά των κτηριακών εγκαταστάσεων και της έλλειψης προσωπικού. Ειδικότερα, το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις εντοπίζεται στην έλλειψη αιθουσών, ενώ και οι ήδη υπάρχουσες αίθουσες όπου στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο είναι ιδιαίτερα μικρές, δυσκολεύοντας τις εργασίες των παιδιών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι εξάλλου και το πρόβλημα των κενών θέσεων ειδικών εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για τις οποίες μάλιστα δεν υπάρχει οργανόγραμμα από το αρμόδιο υπουργείο που να προβλέπει την κάλυψή τους, γεγονός που εμποδίζει την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Από την πλευρά του ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που εκτέθηκαν, ζητώντας από τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία και να τον ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να είναι με όποιον τρόπο μπορεί αρωγός στην προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) Λευκάδας όπου συνομίλησε με τα παιδιά και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Εξέφρασε μάλιστα το ενδιαφέρον και τη στήριξή του για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους και συνεχάρει τους εργαζομένους του Κέντρου για το έργο που επιτελούν.

Θερμές ευχές αντάλλαξε ο βουλευτής και με τους φιλοξενούμενους στο Γηροκομείου Λευκάδας και με τα μέλη του ΚΑΠΗ της πόλης, στους οποίους ευχήθηκε καλές γιορτές, υγεία και δύναμη για το νέο έτος.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων