11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Στα προβλήματα της καθημερινότητας και την ανάγκη λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του πολίτη έθιξα σήμερα στην ομιλία μου στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερα «η κρίση δεν είναι πια μόνο οικονομική. Και φυσικά στη ζωή δεν είναι τα πάντα οικονομία και οικονομικές σχέσεις. Η κρίση έχει επηρεάσει βαθιά το σύνολο των πολιτών αλλά και έχει οδηγήσει σε αμφισβήτηση των θεσμών και αξιών που στηρίζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έχει επηρεάσει τις σχέσεις των ανθρώπων και τις βασικές κοινωνικές δομές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πρόκληση για το κόμμα μας: το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε να είναι τεράστιο, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να ευημερήσουν ξανά οι πολίτες».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκα αναλυτικά στη ανάγκη διαφύλαξης της Δημόσιας Τάξης και στην ασφάλεια των πολιτών, στα προβλήματα των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, στην ανάγκη της αποτελεσματικής λειτουργίας των θεσμών, κυρίως με μια Δικαιοσύνη άμεση που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο, σημειώνοντας ότι «πίσω από την επίλυση αυτών των ζητημάτων κρύβεται και μια δημόσια πολιτική. Μια απόφαση, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχει να κάνει τόσο με το οικονομικό κόστος όσο με την ορθή οργάνωση της πολιτείας. Αυτή είναι που μας λείπει και αυτή είναι που πρέπει να φτιάξουμε.

Αν ο πολίτης είναι βέβαιος ότι τον σεβόμαστε τότε και εκείνος δεν θα αναρωτιέται αν θα πρέπει να είναι νομοταγής. Αν αποκατασταθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα μεγάλα. Και αυτό θα γίνει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων