(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PRISMA 91.6)”ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ”-ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για να δείτε την συνέντευξη πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε στον Prisma 91,6 o Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Λευκάδας, την επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και την τοποθέτηση του Διοικητή κ. Μίχα για την επιλογή να χτιστεί ένα νέο νοσοκομείο στο νησί, είπε ότι ακούγονται πολλά πράγματα για το νοσοκομείο και μάλιστα από επίσημα χείλη και αυτό προκαλεί ανησυχία.

Ωστόσο όπως είπε με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέας κ. Γιαννόπουλου, που σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΔΥΝ, αναρωτήθηκε αν πρέπει να έχει νοσοκομείο η Λευκάδα.

Η δήλωση αυτή δεν ήταν δυνατόν να πέσει στο κενό και ο ίδιος μέσα από το κοινοβούλιο πήρε μια ξεκάθαρη απάντηση από τον υπουργό, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς μάλιστα το επόμενο διάστημα τοποθετούνται τρεις γιατροί, ένας παθολόγος, καρδιολόγος και επιμελητής Ακτινοδιαγνώστης.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Μίχα στην συνέντευξη του Prisma 91,6, είπε ότι δέχτηκε πάρα πολλά τηλέφωνα από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο για την στάση που είχε.

Η αρχική σκέψη να γίνει το Νοσοκομείο στο Άκτιο και να βοηθάει και τις τρεις περιοχές, Πρέβεζα-Λευκάδα και περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο από την στιγμή που το Νοσκοκομείο πήρε αυτή την πορεία και έγινε στην Λευκάδα αυτό έχει τελειώσει.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του για τους Λευκαδίτες πολιτικούς και ότι το έκαναν για πελατειακούς λόγους, απάντησε ότι στους πολιτικούς που αναφέρθηκε ενδιαφερόντουσαν για το καλό της Λευκάδας και πολύ καλά έκαναν, καθώς δούλεψαν ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο που είχαν και το Νοσοκομείο να γίνει στην Λευκάδα.

«Πρέπει να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα», με τον κύριο Καββαδά να προτρέπει τον Κύριο Μίχα, να ασχοληθεί με το νοσοκομείο και την ενίσχυση του καθώς ακούγοντας τον νόμιζε ότι ήταν Διοικητής Νοσοκομείου Πρεβέζης και όχι Λευκάδας.

Ο κύριος Καββαδάς αναφέρθηκε και στο αίτημα άρσης ασυλίας του, καθώς ο ίδιος ζήτησε την άρση της Βουλευτικής του ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, αυτή απορρίφθηκε και όταν ήρθε η πρόταση στους Βουλευτές από την επιτροπή για να ψηφίσουν στην ολομέλεια η πρόταση τους ήταν αρνητική, με τον ίδιον να επιμένει από το Βήμα εκ νέου την ασυλία του, καθώς η υπόθεση αφορά μια υπόθεση του 2012, όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και αφορά ομόφωνη λειτουργία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου για 3 θέσεις καντίνας στην παραλία Γιαλός.

Την συγκεκριμένη απόφαση ένας πολίτης δεν την δέχτηκε και προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον όλου του Δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε για λόγους ισονομίας θα ήθελε να προσέλθει στο δικαστήριο με όλους τους συναδέλφους του.

Ο Βουλευτής Λευκάδας σχολιάζοντας το σκεπτικό της παραίτησης του και την παραφιλολογία που αποδίδεται σε σκοπιμότητες, είπε ότι το θέμα αυτό τον απασχόλησε από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε βουλευτής, κάτι που είχε αναφέρει και στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας χρόνο για να δει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και ως Βουλευτής, αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος.

«Δεν είχα την εμπειρία, ήμουν νέος Βουλευτής και δεν ήξερα στο Κοινοβούλιο τι θα αντιμετωπίσω. Για αρκετό διάστημα αυτό το θέμα τον απασχόλησε ιδιαίτερα», ανέφερε καθώς απουσίαζε από τα Δημοτικά συμβούλια.

«Γνωρίζοντας πλέον ότι τα καθήκοντα του ως Βουλευτή, απαιτούν περισσότερο χρόνο παραμονής στην Αθήνα, καθώς δεν είναι μόνο οι επιτροπές, αλλά και άλλες υποχρεώσεις.»

Ο ίδιος πλέον είπε ότι δεν μπορούσε να δίνει το παρών στα δημοτικά συμβούλια, καθώς και να δώσει και τον χρόνο που απαιτούνταν, καθώς στα δημοτικά συμβούλια πρέπει να παίρνεις θέσεις να είσαι παρών, δεν μπορείς να απουσιάζεις συνέχεια.

«Εκτιμώ ότι πήρα την σωστή απόφαση», ανέφερε τονίζοντας ότι πριν υποβάλλει την παραίτηση του πολλές φορές ενημέρωσε και εξήγησε τους λόγους και στον Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης κ. Αραβανή, αλλά και στα μέλη.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για εκπλήρωση συμφωνιών και υπόγειες διαδρομές, ανέφερε ότι στεναχωριέται με όλα αυτά που ακούγονται, λέγοντας ότι όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν δεν έχουν καμία βάση.

Όπως είπε ότι κάνει στην ζωή του το κάνει πολύ σοβαρά, πόσο μάλλον όταν οι συμπολίτες μας τον τίμησαν και τον εξέλεξαν να τους υπηρετήσει.

«Προσπαθώ από την πλευρά μου να δίνω το 100% των δυνάμεων μου και να είμαι σωστός και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τους. Στην δημόσια ζωή ωστόσο όλοι κρινόμαστε και οι Λευκαδίτες γνωρίζουν και ποιος είμαι και πως πορεύομαι. Υπόγειες διαδρομές δεν υπήρχαν σε μένα, δεν μπορώ καν να το σκεφτώ, είναι μακριά από εμένα αυτή η αντίληψη», ανέφερε.

Ο κύριος Καββαδάς επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η κυρία Ζωή Σκιαδά του ζητούσε να μην παραιτηθεί, λέγοντας ότι την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν ήθελε να είναι παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι κατά καιρούς του έλεγε ότι δεν ήθελε να είναι, καθώς υπήρχε και πίεση να παραμείνει, όμως πολλές φορές το ζύγισε μέσα του, λέγοντας ότι μέσα του ένιωθε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει αυτό που ήθελε για την Λευκάδα, από την θέση του Δημοτικού συμβούλου.

Από την πλευρά του Βουλευτή μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, είναι προτιμότερο από το να υπάρχει μια κενή καρέκλα να υπάρχει ένα νέο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο.

Για τον δρόμο της Λαγκάδας είπε ότι ενώ από την δημοτική αρχή ξεκίνησαν οι διαδικασίες μέσω του Υπουργείου και για την μελέτη και για την χρηματοδότηση των δρόμων του Γιαλού και των Εγκρεμνών, ο δρόμος της Λαγκάδας εξαιρέθηκε με τον ίδιον να αναρωτιέται γιατί.

Αν είχε μπει τότε μαζί με τους άλλους δρόμους η Λαγκάδα, θα είχαμε σήμερα την ίδια εξέλιξη με τους άλλους δρόμους.

Ο ίδιος μάλιστα έχει εκφράσει τόσο στον Δήμαρχο Λευκάδας, αλλά και δημόσια την άποψη ότι η μελέτη θα έπρεπε να γίνει δωρεάν από το Υπουργείο, όπως έγινε και με τις άλλες δυο εργολαβίες, ενώ ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας κύριος Δέδες δεν γνώριζε για την ύπαρξη του δρόμου της Λαγκάδας.

«Είναι θέμα του δήμου να απαιτήσει από το Υπουργείο να γίνει δωρεάν η μελέτη, ενώ αν πάμε στην διαδικασία, να κάνει την μελέτη ο δήμος και να δαπανήσει 50.000 ευρώ, χρήματα που θα μπορούσε να δώσει για κάποιο άλλο έργο στην ορεινή Λευκάδα, καθώς δεν καταλαβαίνει γιατί ακολουθεί αυτή την λογική.

Επίσης αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Δήμου, ανέφερε ότι αυτές τις κινήσεις θα μπορούσε να τις κάνει πιο νωρίς και να προλάβει την δυσαρέσκεια του κόσμου, καθώς και να υπήρχε μια θετική εξέλιξη και να ανοίξει ο δρόμος.

«Το σημαντικό είναι ότι ο δήμος απέσπασε ένα σημαντικό ποσό για το έργο, μένει να δούμε σε πόσο χρόνο θα φτιαχτεί αυτός ο δρόμος.»

Επίσης αναφέρθηκε και στην επιστολή των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας που του έχει αποσταλεί με 200 υπογραφές καθώς αναμένει και την απάντηση σε ερώτηση του από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο ίδιος μίλησε και για τον Άξονα Αμβρακία-Άκτιο, λέγοντας ότι επιτέλους ξεμπλοκάρει η πρώτη εργολαβία, από το Άκτιο μέχρι την διασταύρωση της Παλαίρου, λέγοντας ότι από την πρώτη ημέρα της εκλογής του πιέζει στενά για την ολοκλήρωση του.

«Το γεγονός ότι ξεμπλοκάρει, βοηθάει να κερδίσουμε το στοίχημα της τρίτης και τέταρτης εργολαβίας, καθώς η τέταρτη είναι από το Λουτράκι ως την Αμβρακία, ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα βοηθήσει όλη την περιοχή και είναι επάνω από 60% έτοιμο.

Είναι πολιτική απόφαση να ξεμπλοκάρει και αυτή, ενώ είπε ότι διαφωνεί να μην πάνε σε σκούπα καθώς τότε το έργο θα τελειώσει το 2020-2021.»

Επίσης αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο ένταξης Βόνιτσας-Λευκάδας, με παράκαμψη στον Άγιο Νικόλαο και μια κάθετος από Άκτιο, καθώς υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα που τρέχει από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον ίδιο να ενημερώνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, αλλά και τον μελετητή, καθώς το οδικό αυτό έργο θα προχωρήσει παράλληλα και με τον αγωγό ύδρευσης, με την προμελέτη να είναι έτοιμη, οπότε είναι σημαντικό ότι η μελέτη για τον οδικό άξονα και η προμελέτη για τον αγωγό ύδρευσης είναι έτοιμα, με τον ίδιο να εκτιμά, ότι θα κατατεθεί ο φάκελος καθώς καταλυτική ημερομηνία είναι 31-03.

Ο κύριος Καββαδάς ωστόσο έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για το ΤΕΙ Λευκάδας, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν έτοιμες μελέτες και τεύχη δημοπράτησης έτοιμα, υπάρχει χρηματοδότησης ύψους 2.000.000 ευρώ και δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα ιδιοκτησίας του οικοπέδου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται το κέντρο νεότητας και φιλοδοξούμε να πάει εκεί το ΤΕΙ, καθώς είμαστε το μοναδικό ΤΕΙ που δεν έχει ιδιόκτητο κτήριο, ανέφερε.

Έχουν γίνει και λάθη και παραλείψεις με τον ίδιο να φοβάται ότι μπορεί να αποβούν μοιραία. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να λυθεί το θέμα, καθώς φοβάται ότι οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες και το ΤΕΙ μπορεί να χαθεί.

Όπως είπε γνωρίζει ότι ο δήμος υπέβαλε στην περιφέρεια μια διορθωτική πράξη εφαρμογής και για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρέπει να περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου. Το έγγραφο αυτό εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, που αναφέρεται μέσα το οικόπεδο, απορρίφθηκε όμως από Υποθηκοφυλακείο, καθώς το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν αναφερόταν καθόλου στους πίνακες ούτε στην κύρωση του από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οπότε χρειάζεται μια νέα πράξη για να μπορέσει να προχωρήσει το όλο θέμα.

Αυτό το θέμα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, πρέπει να λυθεί καθώς υπάρχει ανησυχία και από την Διοικούσα επιτροπή. Το θέμα πρέπει να λυθεί ΧΤΕΣ. Φοβάμαι πολύ για το ΤΕΙ, εγώ από την πλευρά μου κάνω ότι μπορώ.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις κατοίκων από την καταστροφική φωτιά του περασμένου καλοκαιριού, είπε ότι έχουν γίνει κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση καθώς και ερωτήσεις στα υπουργεία, πιέζουν και είναι σε αναμονή.

Ωστόσο αυτό το θέμα που πρέπει να λυθεί είναι το θέμα του κινηματογράφου Απόλλωνα, με τον ίδιο αν αναφέρεται σε συζητήσεις τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τα πολιτιστικά σωματεία, ωστόσο δεν ήθελε να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων