(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PRISMA 91.6) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Για να δείτε την συνέντευξη πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς.

Σχολιάζοντας το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις τηλεοπτικές άδειες, υπογράμμισε ότι μπορεί κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι θα πάρει 246 εκατομμύρια € από την δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν σε ευπαθείς ομάδες, πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι αυτή είναι μια απαίτηση του μνημονίου και τα χρήματα αυτά θα ικανοποιήσουν δημοσιονομικούς στόχους.

“Σε 90 περίπου ημέρες θα κλείσουν τέσσερα κανάλια και θα μείνουν στο δρόμο περίπου 1700 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, οπότε αντί να μειώνεται η ανεργία θα μεγαλώνει και το πιο σημαντικό από τα κανάλια τα οποία θα κλείσουν υπάρχουν υποχρεώσεις, όπως αποζημιώσεις σε εργαζόμενους, ρωτώντας ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά όταν ένα κανάλι είναι κλειστό.
Όπως ανέφερε ο κύρος Καββαδάς, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και μας λέει ότι επόμενες άδειες αυτές των θεματικών – περιφερειακών καναλιών, θα δοθούν από το εθνικό συμβούλιο τηλεόρασης.

Ενώ δηλαδή για το διαγωνισμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας αποφασίζει ο υπουργός κύριος Παππάς μαζί με την κυβέρνηση του, τώρα στην επόμενη φάση θα κινηθεί θεσμικά για τις επόμενες άδειες, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει για πιο λόγο δεν αποφάσισε το εθνικό συμβούλιο ράδιο- τηλεόρασης και της πανελλήνιας εμβέλειας.
Αναφερόμενος στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, την χαρακτήρισε τραγική λέγοντας ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι ήδη έχουν λάβει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις του φόρου εισοδήματος τρέχουν, υπάρχουν ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία που δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτές.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρώην υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης ότι έχει εκδοθεί μια εγκύκλιος, από τον υπουργό εργασίας κύριο Κατρούγκαλο και αναφέρει ότι έρχονται νέες οριζόντιες μειώσεις 6% σε συντάξεις κύριες και χηρείας σε 265.000 συνταξιούχους.
Αυτό για ένα συνταξιούχο σημαίνει ότι μειώνεται η σύνταξη του περίπου 530 € το χρόνο. Η συνολική μείωση των συντάξεων θα πλησιάσει τα 145 εκατομμύρια €.
Στην έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει στον κόσμο ότι δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις, θα πει την αλήθεια και ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση λέγοντας ότι ο κεντρικός στόχος για να γίνει αυτό είναι η ανάπτυξη όπου μέσα από αυτήν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ο κύριος Καββαδάς σχολίασε και την τοπική επικαιρότητα και αναφέρθηκε στην καταστροφική φωτιά που έπληξε το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, λέγοντας ότι δυστυχώς στην Ελλάδα συμβαίνει να παίρνουμε τα μέτρα όταν ήδη έχουμε πάθει το κακό.
Το πιο σημαντικό απ’ όλα όπως ανέφερε είναι ότι δεν είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή, τα πράγματα θα μπορούσαν εξελιχθούν πολύ πιο άσχημα και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.
Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδείχτηκαν ότι ήταν μηδαμινά, καθώς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπλοκάρουν τους δρόμους του ιστορικού κέντρου και δυσκόλεψαν την πρόσβαση της πυροσβεστικής, επίσης τα υδροστόμια πρέπει να υπάρχουν στα σωστά σημεία και να λειτουργούν, κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν συνέβη, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν να ανοίξουν ούτε με γαλλικό κλειδί, ούτε με βαριοπούλα και ούτε καν ήταν συνδεδεμένα στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης.
Αυτή η πρόβλεψη έπρεπε να έχει γίνει από την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς, ήδη έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και οι ελαττωματικοί κρουνοί δεν έχουν αντικατασταθεί.
Ο ίδιος μάλιστα επισκέφθηκε δύο με τρεις φορές τους πυρόπληκτους, υπάρχουν όπως είπε πέντε ιδιοκτησίες που είναι ολοσχερώς κατεστραμμένες καθώς και ο κινηματογράφος Απόλλωνας.
Οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες έχουν μικρότερες ζημίες, με τις επισκευές ήδη να έχουν ξεκινήσει με τον ίδιον να αναφέρει ότι από αυτά τα πέντε κτίρια τα τρία είναι διατηρητέα και μην ξεχνάμε ότι σε αυτή τη περιοχή υπάρχει και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, η οικία Σικελιανού, η οικία του Βαλαωρίτη, οπότε πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, όχι μόνο να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά να αποκατασταθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τον καταστροφικό σεισμό και την διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών ο κ. Καββαδάς ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις.

Το επίδομα βοηθείας δόθηκε με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, με τον ίδιο να αναφέρεται στα κοντέινερ, καθώς καθημερινά τηλεφωνούσε στο υπουργείο και απαίτησε από τον υπουργό που είχε επί δύο μήνες τις αποφάσεις στο γραφείο του και να τις υπογράψει.

Επίσης αναφέρθηκε στις φοροαπαλλαγές, τις ρυθμίσεις για τη φορολογία και για τα ταμεία. Όσον αφορά την αποκατάσταση των δρόμων εκεί ανέφερε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση, αν και οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί από το υπουργείο ήταν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα είχε τελειώσει το θέμα των δρόμων.

Σε επικοινωνία που είχε με τον εργολάβο που έχει πάρει το έργο αποκατάστασης,εξέφρασε την ελπίδα ότι το επόμενο καλοκαίρι οι δρόμοι θα έχουν αποκατασταθεί.
Ο ίδιος είπε ότι η γραφειοκρατία δημιουργεί πολλά προβλήματα, ωστόσο πέρα από αυτήν χρειάζεται και πίεση, καθώς χωρίς πίεση δεν γίνεται τίποτα.

Πρέπει καθημερινά να πιέζεις για να μπορέσεις να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτές οι παραλίες είναι οι διασημότερες παραλίες της Λευκάδας και είναι ζωτικής σημασίας και για τον τουρισμό και για την εικόνα του νησιού.
Ο ίδιος απάντησε και στην κριτική που ακούγεται κατά καιρούς για τα δελτία τύπου που εκδίδει και τις επαφές που έχει με αρμόδιους φορείς και υπουργούς λέγοντας ότι προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι η μόνη πολιτική φιλοδοξία του είναι να βοηθήσει τους Λευκαδίτες και την Λευκάδα.

“Αυτό θα συνεχίσω να κάνω όπως λειτούργησα και επί ένα χρόνο, όσο ασχολούμαι με τα κοινά. Εγώ δεν επισκέπτομαι τους υπουργούς, ούτε για να πιω καφέ, ούτε για να λύσω θέματα προσωπικά μου, αλλά τα προβλήματα του νησιού.
Τώρα αν κάποιοι ενοχλούνται δυστυχώς δεν μπορώ γι αυτούς να κάνω κάτι άλλο.”

Για το θέμα των σκουπιδιών ο κ. Καββαδάς ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα , καθώς σε αυτή την λογική κινείται και ο ίδιος.

Πριν κάποιους μήνες ωστόσο είχε πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για διαχείριση των σκουπιδιών ώστε τα σκουπίδια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να έρχονται στην Λευκάδα και το υπόλειμμα το δικό μας να πηγαίνει στο Δήμο Ανακτορίου στην Πάλαιρο, δυστυχώς αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να έχουμε μια αναδίπλωση της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια.
Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι άκουσε το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και κατάλαβε ότι έγινε μια νέα αναδίπλωση του Δήμου διά στόματος του κύριου Βλάχου.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να έχουν καταλάβει το λάθος τους, καθώς από τη στιγμή που υπάρχει λύση μπορούν να προχωρήσουν ώστε το υπόλειμμα να μπορεί να πάει στην Πάλαιρο και τα σκουπίδια Ακτίου Βόνιτσας να έρχονται στη Λευκάδα, λέγοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Στο θέμα των σκουπιδιών πρέπει να δοθεί μια ρεαλιστική λύση για το συμφέρον του τόπου, ανέφερε.

Ο ίδιος μάλιστα έχοντας τοποθετηθεί πολλές φορές και με την προηγούμενη δημοτική αρχή στο θέμα αυτό λέγοντας ότι παλαιότερα ο ίδιος ήταν υπέρ της άποψης να διαχειριστούμε μόνοι μας τα σκουπίδια, αντιλαμβανόμενος όμως ότι καταστάσεις αλλάζουν και ότι υπάρχει η δυνατότητα να στείλουμε τα σκουπίδια μας σε γειτονική περιοχή, επαναπροσδιόρισα τη θέση μου και αυτό το έχω πει και στο δήμαρχο.
Ο κύριος Καββαδάς αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα τους καλύτερους μήνες και δεν είναι άλλο από την πρόσβαση στο νησί, καθώς όπως είπε, όταν η γέφυρα έφυγε για επισκευή και αντικαταστάθηκε από το φεριμπότ οι ουρές που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετών χιλιομέτρων.
Αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει θεσμικά να το δούμε όλοι συλλογικά και να πάρουμε μια γρήγορη απόφαση, να δούμε πως θα το χειριστούμε. Να δούμε αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην υποθαλάσσια μέσω πακέτου Γιούνκερ το οποίο έφερα στο Δημοτικό συμβούλιο, είτε σε μία αντίστοιχη γέφυρα όπως αυτή που υπάρχει, ωστόσο άμεσα πρέπει να δοθεί μια λύση καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο καιρός περνάει και θα χάσουμε το τρένο.
Με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή του στο γενικό νοσοκομείο Λευκάδας και την συνάντηση του με τον διοικητή ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν η δημιουργία του νέου νοσοκομείου θα λύσει τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν.

Ανέφερε ότι το νοσοκομείο Λευκάδας παρέχει καλές υπηρεσίες, λόγω της ευσυνειδησίας και το φιλότιμο των γιατρών και συνολικότερα των εργαζομένων.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που πήρε με στόχο να λειτουργήσει μια νέα βάρδια στην τεχνική μονάδα νεφρού, ώστε να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερους ασθενείς του νησιού με πολλούς από τους πολίτες μας να μην αναγκάζονται να προστεθούν στις γύρω περιοχές.
Ο ίδιος μάλιστα έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι άμεσα το Μεγανήσι το οποίο έχει ήδη ένα γιατρό,ο Κάλαμος οποίος το καλοκαίρι που είχε 2000 κατοίκους είχε γιατρό για τρεις μόνο μέρες, και ο Καστός κανέναν, ώστε να ενισχυθούν, λέγοντας ότι για αυτό καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί μια λύση.
Κλείνοντας την συνέντευξη του ο κύρος Καββαδας είπε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία με Δήμο-Περιφέρεια για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

“Πιστεύω ότι μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία κυρίως με το Δήμο και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα, να έχουμε επαφές στα υπουργεία γιατί μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά φέρνουμε θετικά αποτελέσματα στα προβλήματα του νησιού.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων