ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Την προμήθεια και τοποθέτηση 15 νέων μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας και την ενίσχυση της μονάδας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, από τον υπουργό Υγείας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναδεικνύει το πρόβλημα θέσεων αιμοκάθαρσης που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας στον υπουργό την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα, ώστε με τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου να εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις, τεχνολογικός εξοπλισμός και επαρκές προσωπικό που θα εξασφαλίζουν τις ανάγκες που καλείται να καλύψει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νέου νοσοκομείου Λευκάδας.

Προς απόδειξη της επιτακτικής ανάγκης επιπλέον θέσεων αιμοκάθαρσης στο νέο νοσοκομείο, ο κ. Καββαδάς αναφέρει ότι έχουν προβλεφθεί μόνο 9 θέσεις ανά βάρδια την  στιγμή που σήμερα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, εξυπηρετεί 8 θέσεις και από το 2008 τηρείται «λίστα αναμονής» 4 έως 8 ασθενών, που είναι κάτοικοι Λευκάδας και των γειτονικών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειώνει μάλιστα ότι αρχικά είχαν σχεδιαστεί 6 θέσεις ανά βάρδια, οι οποίες αυξήθηκαν σε 8 και παρά ταύτα οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν.

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι οι 9 θέσεις αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νέου νοσοκομείου προβλέπεται να λειτουργήσουν με τη μεταφορά του εξοπλισμού που διαθέτει σήμερα η Μονάδα, τα οποία είναι παλαιωμένα, παλαιάς τεχνολογίας και συχνά εμφανίζουν βλάβες.

Ως εκ τούτου, καταλήγει ο Βουλευτής, για τη βέλτιστη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, θα πρέπει πριν την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας να υπάρξουν οι κατάλληλες προβλέψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και νέα μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των βαρδιών.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων