Κοινή ερώτηση του Βουλευτή Λευκάδας, του Τομεάρχη και του Αν. Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ για την δημόσια υγεία στην Λευκάδα

-Πότε θα λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας,

-ποιο είναι το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου και

-εάν υπάρχει πρόβλεψη για την αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νέο νοσοκομείο με την προμήθεια 15 νέων σύγχρονης τεχνολογίας μηχανημάτων και τη σχετική διαμόρφωση των χώρων αιμοκάθαρσης, ζητούν να μάθουν από τον  υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο Τομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

Στην ερώτηση ασκείται αυστηρή κριτική για τις συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Λευκάδας και για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του νέου Νοσοκομείου και καταγγέλλονται -περάν των «αποσαθρωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων» του παλαιού νοσοκομείου- οι ελλείψεις ιδιαίτερα στο ιατρικό,  όπως αυτές καταγράφηκαν, μετά την πρόσφατη επίσκεψη (09-03-2018) του βουλευτή και του Τομεάρχη Υγείας.

Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες της διοίκησης για το Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας,  οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λευκάδας περιμένουν εναγωνίως, τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα, τη λύτρωση από αυτή την τραγική κατάσταση, σημειώνουν στην ερώτηση, υπογραμμίζοντας: «Το παλαιό Νοσοκομείο Λευκάδας αποτελεί πλέον παραφωνία σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της σύγχρονης, κοσμοπολίτικης Λευκάδας. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ούτε των κατοίκων του νησιού, αλλά ούτε και ενός τόσο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού» καθώς όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη:

-δεν υπάρχει κανένας Οδοντίατρος ενώ προβλέπονται δύο,

-δεν υπάρχει Ψυχίατρος που επίσης προβλέπεται,

-υπάρχουν ελλείψεις στην  Πνευμονολογική και την Οφθαλμολογική κλινική,

-υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στους ειδικευόμενους

-το νοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται στο 70-75% των οργανικών θέσεων,

-η πληρότητα των κλινών είναι περίπου 40% (το 2014 βρισκόταν κοντά στο 50%), πολύ κάτω από τον μέσο αποδεκτό όρο.

Αναφερόμενοι στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, σημειώνουν προς τον υπουργό, ότι προκαλεί «αλγεινή εντύπωση και οδυνηρή έκπληξη» η τεράστια καθυστέρηση παράδοσης και εκμετάλλευσής προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Λευκάδας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην ανικανότητα που χαρακτηρίζει την Διοίκηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και το λέμε αυτό γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι καθυστερείτε την λειτουργία του Νοσοκομείου και παίζετε με την υγεία των πολιτών για να έχετε την ευκαιρία αργότερα για προεκλογικού τύπου εγκαίνια» καταλήγει η ερώτηση.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων