Συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τους κατοίκους των Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο

Με τους κατοίκους των Τσουκαλάδων συναντήθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς όπου συζήτησαν το ζήτημα της δήλωσης των δικαιωμάτων, του επαναπροσδιορισμού και της διόρθωσης σφαλμάτων του Κτηματολογίου που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή.

Οι κάτοικοι των Τσουκαλάδων εξέφρασαν στον βουλευτή την ανησυχία τους για την καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας διόρθωσης σφαλμάτων και της λειτουργίας Κτηματολογικού γραφείου του αναδόχου, δεδομένου ότι αναμένονταν ο ανάδοχος να υπογράψει τη σχετική σύμβαση τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Καββαδάς, ο οποίος για δεύτερη φορά τους τελευταίους δυόμισι μήνες επισκέφθηκε τους Τσουκαλάδες για το θέμα του Κτηματολογίου, μετέφερε στους κατοίκους τις διαβεβαιώσεις της διευθύντριας του Ελληνικού Κτηματολογίου, κ. Κλωνάρη, με την οποία είχε την περασμένη εβδομάδα επικοινωνία, ότι ο ανάδοχος θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Μάλιστα σημείωσε ότι η καθυστέρηση των διαδικασιών προέκυψε λόγω της αλλαγής της ΕΚΧΑ Α.Ε (Ελληνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση) σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ελληνικό Κτηματολόγιο),  και επειδή αναζητούνταν χώρος για τη στέγαση του γραφείου.

Ο κ.  Καββαδάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει προτείνει ο ανάδοχος να λειτουργήσει γραφείο στους Τσουκαλάδες όπου υπάρχουν τα περισσότερα σφάλματα στο Νομό.

Σε ό,τι αφορά την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων και τις δηλώσεις για τα ακίνητα  αγνώστου ιδιοκτησίας, ο κ. Καββαδάς ανέφερε ότι έχει ζητήσει επιπλέον παράταση τριών ετών, πέραν των 2 ετών για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών στη Λευκάδα, αλλά και των τριών (3) μηνών που δόθηκαν στην Απόλπαινα, τους Τσουκαλάδες, τους Σφακιώτες και τον Αλέξανδρο όπου το κτηματολόγιο κλείνει εντός του 2018.

Τέλος ο βουλευτής υπενθύμισε στους κατοίκους των Τσουκαλάδων ότι η διαδικασία για την επαναχωροθέτηση της θέσης και των ορίων των ακινήτων καθώς και των διαγραμμάτων του Κτηματολογίου, θα ανοίξει μόνο για τις κτηματολογικές ενότητες, όπου εντοπίστηκαν σφάλματα σε άνω του 30% των δηλώσεων. Για τις ενότητες όπου τα σφάλματα είναι κάτω του 30% και επομένως δεν θα ανοίξουν, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν προχωρήσουν στη διόρθωση με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων