Να ακυρωθεί η μεταβίβαση των ακινήτων του νομού Λευκάδας που παραχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

Την ακύρωση μεταβίβασης όλων των ακινήτων του νομού Λευκάδας που παραχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε., το γνωστό Υπερταμείο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με ερώτηση που κατέθεσε στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή.

Ειδικότερα ο βουλευτής καταγγέλλει την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου και την προχειρότητα με την οποία η συγκυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα των δανειστών, αγνοώντας ακόμα και τις εξαιρέσεις που ορίζει ο ν.4389/2016 (άρ.196/παρ. 4) τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν και σήμερα καταστρατηγούν, μεταβιβάζοντας για 99 ολόκληρα χρόνια στο Υπερταμείο – όπως ορίζεται στο μνημόνιο που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-, ακίνητα τα οποία εξαιρούνται βάσει του εν λόγω νόμου.

Για το νομό Λευκάδας, σύμφωνα με έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας, μεταβιβάζονται κραυγαλέες περιπτώσεις οι οποίες υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου και δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις παράτυπες μεταβάσεις ακινήτων του νομού Λευκάδας, περιλαμβάνονται  ακίνητα που βρίσκονται εντός περιοχών NATURA, το δάσος των Σκάρων, αρχαιολογικοί χώροι, σχολικά κτήρια (νηπιαγωγείο, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια), παιδική χαρά, το Διοικητήριο Λευκάδας, το Κέντρο Νεότητας, ακόμα, χώροι που έχουν παραχωρηθεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΚΤΕΟ καθώς και ακίνητα με χρήση γης για την Ελληνική Αστυνομία, τη Στρατολογία – Εκπαίδευση κλπ.

 

Επιπλέον, αναφέρονται και άλλα 46 γεωτεμάχια που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Λευκάδας και φαίνεται να έχουν δασικό χαρακτήρα, δηλαδή εμπίπτουν επίσης στις εξαιρέσεις, καθώς και γεωτεμάχιο στους Καρυώτες το οποίο βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης και θα πρέπει να διευκρινιστεί το καθεστώς του μέσω της Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

 

Ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό, τι σκοπεύει να κάνει με τα ακίνητα που μεταβιβάζονται και σε αυτά στεγάζονται σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, το Διοικητήριο, η Πυροσβεστική, κλπ. «Θα καταλήξουμε με την πρακτική αυτή το Δημόσιο τελικώς να ενοικιάζει από την ΕΤΑΔ ΑΕ ή από ιδιώτες τα ακίνητα τα οποία έχει σήμερα στην κατοχή του;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων