ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δήλωση Θανάση Καββαδά για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στη Βουλή όπου το πρωί ήταν εισηγητής της Ν. Δημοκρατίας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου και την κύρωση συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Δημοκρατία της Κορέας.

«Πριν ξεκινήσω την εισήγησή μου για τη σημερινή μας συζήτηση, θέλω να αναφερθώ στα σημερινά τραγικά γεγονότα που άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη. Ξημέρωσε μια πολύ δύσκολη ημέρα. Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί, Μεγάλη Τρίτη για τους Καθολικούς, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και πριν από λίγο στο Μετρό, με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Και όλα αυτά συνέβησαν στις Βρυξέλλες και αποτελούν σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης.
Οι πράξεις αυτές μας γεμίζουν με θλίψη, αγανάκτηση και αποτροπιασμό. Ταυτόχρονα, μας δημιουργούν την ανάγκη να εργαστούμε όλοι, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση της ασφάλειας της Ευρώπης»