Παρουσίαση βιβλίου «Ιερή γεωμετρία στην παλαιά βελονιά και τις καρπέτες της Λευκάδας» της Κασσιανής Κούρτη-Παναγοπούλου

Στη παρουσίαση του βιβλίου «Ιερή γεωμετρία στην παλαιά βελονιά και τις καρπέτες της Λευκάδας» της Κασσιανής Κούρτη-Παναγοπούλου βρέθηκα τη Δευτέρα , 13 Αυγούστου 2018,όπου εισέπραξα την αγωνία των παρευρισκόμενων για να μη χαθούν στο χρόνο οι παραδοσιακές βελονιές της Λευκάδας .
Κατανοώντας και συμμεριζόμενος την αγωνία τους ,ενημέρωσα τους παρισταμένους για τη προσπάθεια που καταβάλλουμε με τη κυρία Αρβανίτη Μαυρέτα από τη Καρυά ώστε σύντομα η καρσάνικη βελονιά να ενταχθεί στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Στην αναφορά μου επίσης ανέφερα , ότι καταβάλλεται προσπάθεια , όχι μόνο η καρσάνικη βελονιά αλλά και πολλά στοιχεία μοναδικά της Λευκάδας, όπως οι φακές Εγκλουβής και το πορσάνικο μαχαίρι ,να ενταχθούν στον αντίστοιχο κατάλογο προκειμένου να διασωθούν και να διαδοθούν και στις επόμενες γενιές.
Συγχαρητήρια στην συγγραφέα κ. Κασσιανή Κούρτη-Παναγοπούλου για τη προσπάθεια που κατέβαλε να συλλέξει τα στοιχεία για τα παραδοσιακά κεντήματα και τις καρπέτες του νησιού μας και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές τη λαϊκή τέχνη του κεντήματος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων