Παρουσίαση βιβλίων του Θοδωρή Γεωργάκη στη Λευκάδα

Στην παρουσίαση δύο εξαιρετικών βιβλίων λαογραφικού περιεχομένου του Θεόδωρου Γεωργάκη, «Τα Ταυροκαψάθια» και ο «Λευκαδίτικος Γάμος», είχα την τιμή να μιλήσω το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα κυρίως στο βιβλίο του Θ. Γεωργάκη για το Λευκαδίτικο Γάμο, το οποίο ο συγγραφέας είχε την ευγενή καλοσύνη να αφιερώσει στη μνήμη της Μητέρας μου, φωτογραφία της οποίας περιέχεται στη δεύτερη σελίδα του. Στο πρόσωπό της θέλησε να συμβολίσει την Λευκαδίτισσα Γυναίκα, την ωραία νύφη στα νιάτα της, αλλά και την μετέπειτα νοικοκυρά και αγρότισσα και αϋφάντρα και φουρνάρισσα και πλύστρα και πάνω από όλα Μάνα και Κυρά σε κάθε Λευκαδίτικο σπιτικό. Ένα βιωματικό βιβλίο που επιτρέπει μέσα από σειρά αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών την αναβίωση της παράδοσης του Λευκαδίτικου Γάμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ», που παρά το νεοσύστατό του αναπτύσσει σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με πνευματικό περιεχόμενο. Παρόντες στην βιβλιοπαρουσίαση ήταν οι καταξιωμένες συγγραφείς, η Ιουστίνη Φραγκούλη και Ιωάννα Κόκλα, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπουλης Θεοδωρής Γεωργάκης με τέσσερις θητείες, ο πολυπράγμων δημοσιογράφος Ηλίας Γεωργάκης, φορείς της τοπικής κοινωνίας και δεκάδες πολίτες.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων