ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

Να μην απολέσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι Λευκαδίτες, που λόγω του σεισμού, κατέστησαν ληξιπρόθεσμοι στην καταβολή των δόσεων της ρύθμισης,  ζητά με αίτημά του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομιών Τρύφων Αλεξιάδη, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Στο αίτημα που κατέθεσε ο βουλευτής στον υπουργό εξηγεί, μεταξύ άλλων, την αδικία που προκύπτει από το γεγονός ότι στην απόφαση (ΦΕΚ 1575/Β/3-06-2016) του υπουργείου, όπου προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών που προέκυψαν το διάστημα 17 Νοεμβρίου 2015 έως 31 Μαΐου 2016 σε 12 μηνιαίες ισόποσες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, δεν ελήφθησαν υπόψη οι οφειλές των Λευκαδιτών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι οποίοι λόγω του σεισμού εμφάνισαν αδυναμία εκπρόθεσμης καταβολής των δόσεων.

Ο κ. Καββαδάς ζητά από τον υπουργό όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων να συνεχίσουν εφεξής να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις  και ο Ιούλιος 2016 να θεωρηθεί ως ο μήνας συνέχισης των δόσεων και να καταβάλλονται μαζί και η τρέχουσα και η οφειλόμενη δόση.

Εναλλακτικά, και προκειμένου να διατηρηθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων,  ο βουλευτής προτείνει στον κ. Αλεξιάδη, οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι μετά την 17 Νοεμβρίου 2015 και έως τις 31 Μαΐου 2016 να καταβάλουν εφάπαξ το ποσό των δόσεων έως το τέλος Ιουλίου και να συνεχιστεί εφεξής η αποπληρωμή των δόσεων της ρύθμισης.

 

Για να δείτε το αίτημα προς τον κ. Αλεξιάδη πατήστε εδώ