Συνάντηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά και του Προέδρου του «ΤΑΟΛ» με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Σε διαδοχικές συναντήσεις συμμετείχε την Πέμπτη ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, από κοινού με τον Πρόεδρο του Αγροτικού, Οινοποιητικού και Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λευκάδας «ΤΑΟΛ», με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Διευθυντή του Υπουργού Τουρισμού, κ. Ηλία Σιδέρη.

Κατά τις συναντήσεις, ο Βουλευτής και ο Πρόεδρος του ΤΑΟΛ, κ. Θωμάς Κατωπόδης, καθώς και οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, κ. Κωνσταντίνα Καρύδη και κ. Μάκης Μελάς, παρουσίασαν στα συναρμόδια υπουργεία το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 5,3 εκ. ευρώ για το Οινοποιείο στο Κάστρο. Ζήτησαν τη συνδρομή τους προκειμένου να απαλλαγεί το ακίνητο από τα βάρη που υπάρχουν στην ΑΤΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση, ώστε να μπορέσει ο επενδυτής να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, το οποίο αφορά πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, με 50 δωμάτια και 10 σουίτες.

Ο κ. Καββαδάς υποστήριξε την ανάγκη συντονισμού όλων των υπουργείων για την εξεύρεση λύσης, ενδεχομένως με μεταφορά της υποθήκης που αυτή τη στιγμή βαρύνει το Οινοποιείο, σε άλλη ιδιοκτησία του ΤΑΟΛ, ώστε να ελευθερωθεί το ακίνητο και να ξεκινήσει αυτή η επένδυση ορόσημο για τον τόπο μας. Επεσήμανε ότι η υλοποίηση του έργου θα επιτρέψει στο Συνεταιρισμό να εξυπηρετήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, κυρίως όμως θα δώσει πνοή ανάπτυξης και ποιότητας στον τουρισμό του νησιού. Από την πλευρά τους, οι Υπουργοί αναγνώρισαν τη βαρύτητα του ζητήματος και συμφώνησαν να συνδράμουν, καθώς πρόκειται για ένα έργο σημαντικό για την Λευκάδα, που υπηρετεί παράλληλα τη δομική στρατηγική της Κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων