Θανάσης Καββαδάς στον Prisma 91,6: ”Το νοσοκομείο Λευκάδας έχει στελεχωθεί με προσωπικό. Μόνο ένας κακοπροαίρετος δεν μπορεί να το δει. Τι είπε για πειραματικό Λύκειο και μεγάλα έργα!”

Καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ήταν ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Καββαδάς  ανέφερε, ότι πέρυσι τέτοια εποχή δεν είχαμε κανένα όπλο κατά του κορονοϊού, περιμέναμε να ανέβουν οι θερμοκρασίες για να μην υπάρχει η έξαρση της πανδημίας.

“Φέτος έχουμε το εμβόλιο, ένα σημαντικό όπλο κατά της αντιμετώπισης της covid-19. Να σας πω ότι σήμερα το πρωί έκανα και εγώ το εμβόλιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος,  για αυτό και θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μου, να προσέχουν και να εμβολιαστούν. Κάνω έκκληση να εμβολιαστούν, καθώς το εμβόλιο είναι μία ασπίδα απέναντι στον ιό, είναι μονόδρομος και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα τείχος ανοσίας, να προστατεύσουμε πρωτίστως τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας για να απαλλαγούμε μία ώρα νωρίτερα από τον ιό.

Ωστόσο πρέπει να προσέξουμε και δεν πρέπει να παρασυρθούμε, από το γεγονός ότι έχουμε εμβολιαστεί, καθώς με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα, ή Πανδημία είναι ακόμα εδώ και το τείχος ανοσίας χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί στον επιθυμητό βαθμό, για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να τηρούμε τα μέτρα όπως ξέραμε, να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε τις αποστάσεις μας και να κάνουμε τα ατομικά μας τεστ.

Αναφερόμενος στο μεγάλο μέτωπο της οικονομίας, ο βουλευτής Λευκάδας είπε πώς από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μία αποτελεσματική πολιτική να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και έχει κρατήσει όρθια την οικονομία.

“Φανταστείτε τι αναταραχή θα υπήρχε εάν αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν ήταν δίπλα στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες.
Επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενοι που δεν δούλεψαν καθόλου, ή υπολειτουργούσαν για μήνες, έχουν στηριχτεί από την κυβέρνηση.

Μάλιστα το μέγεθος της στήριξης της κυβέρνησης για την Λευκάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Έχουν δοθεί 29 εκατομμύρια ευρώ στους έξι κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον έχουν δοθεί 3,5 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις για την αποζημίωση του ειδικού σκοπού.

Τα δάνεια τα οποία έχουν πάρει 125 επιχειρήσεις, ανέρχονται στα 8.5 εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοι έχουν πάρει 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά και με βάση τα αποτελέσματα του Μαρτίου συνολικά στη Λευκάδα έχουν δοθεί 45 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα και οι επιχειρήσεις περιμένουν να πάρουν τα χρήματα από την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και το πρόγραμμα ενίσχυσης για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που είναι 5 με 7% στον τουρισμό και 7% στην εστίαση. Επίσης να επισημάνω ότι τα χρήματα αυτά που θα δοθούν για τον τουρισμό και την εστίαση δεν θα επιστραφούν.

Επίσης να αναφέρω και τα ποσά των χρηματοδοτήσεων που έχουν πάρει οι δήμοι και οι περιφέρειες, που έχουν ενισχυθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και για να καλύψουν τα διαφυγόντα κέρδη, αλλά και τις συνέπειες που έχει δημιουργήσει η Πανδημία, οπότε έχει ενισχυθεί και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Συνολικά το 2020 δόθηκαν στη χώρα μας 24 δις ευρώ και υπολογίζεται ότι θα δοθούν άλλα 14 δις το 2021 συνολικά 38 δισεκατομμύρια ευρώ και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο νούμερο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αναφορικά με την κατάσταση στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας και τα 15 νέα σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, που προκάλεσαν την αντίδραση της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς είπε ότι για το νοσοκομείο Λευκάδας έχει τρέξει πάρα πολύ.

“Δεν είχα την πρόθεση να ανεβάσω τους τόνους γιατί έχω διαφορετική φιλοσοφία, μία φιλοσοφία που λέει πως πρέπει να κοιτάμε το καλό του τόπου και όχι τις μικροπολιτικές μας σκοπιμότητες. Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ωστόσο και επιθετική και με προκαλεί προσωπικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν γνωρίζει τι συνέβαινε στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας επί των ημερών του.

Θέλω να θυμίσω ότι τον Μάρτιο του 2018, όταν με τον Βασίλη Οικονόμου, τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας,  επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Λευκάδας λίγο πριν παραδοθεί, η μονάδα τεχνητού νεφρού ήταν ένα γιαπί. Τα μηχανήματα ήταν πεπαλαιωμένα, χωρίς νεφρολόγους. Μάλιστα υπήρχε ένας επικουρικός νεφρολόγος ο οποίος ενώ ήθελε να παραμείνει στη Λευκάδα, η τότε διοίκηση δεν έκανε τίποτα να τον κρατήσει. Εγώ είχα κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις τότε στον Διοικητή του νοσοκομείου και δεν τον κράτησε, φεύγοντας να πάει σε ένα άλλο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ιδιαίτερα η διευθύντρια κ Αυδίκου, που πραγματικά της αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί αγωνίζεται για αυτή τη μονάδα και για τους ασθενείς και θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία και με τη βοήθεια της φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα στο να πάρουμε τα 15 σύγχρονα μηχανήματα.

Επειδή προκλήθηκαν με την ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να πω πως έχω έγγραφο του τότε υφυπουργού υγείας, ο οποίος στο τέλος Μαρτίου του 2018, μετά από την δική μου ερώτηση τον Ιανουάριο του 2018 στη Βουλή, ζητάει ο ίδιος από τις κτιριακές υποδομές, να αυξηθούν τα μηχανήματα από 9 σε 15, γιατί όπως έγραφε μέσα στο κείμενο οι ανάγκες ήταν μεγάλες.

Και που το ζήτησε δεν έγινε απολύτως τίποτα, υπήρχαν δικαιολογίες του τύπου δεν προλάβαμε και ερχόμαστε εμείς να πάρουμε έναν πιο σύντομο δρόμο.

Αντί λοιπόν να προχωρήσουμε και να πάμε μέσω ΕΣΠΑ, μία διαδικασία που θα τελείωνε μετά από περίπου 2,5-3 χρόνια, έχουμε συνεργασία με το υπουργείο και τον Υπουργό κύριο Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το νοσοκομείο Λευκάδας πιστώνεται με το ποσό των 230.000 για να προχωρήσουν στην αγορά των 15 σύγχρονων μηχανημάτων, κάτι που δεν έγινε στο παρελθόν.

Ο Διοικητής των οποίων θέλω να ευχαριστήσω πήγε σε διαγωνισμό στις 3-12-2020 και πριν 10 μέρες πήραμε τα μηχανήματα αυτά.

Εγώ δεν εμπόδισα καμία διαδικασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, απλά αυτό το οποίο έκανα είναι να φροντίσω ώστε τα μηχανήματα να έρθουν το συντομότερο δυνατόν.

Ακόμα και αυτοί που τα γράφουν γνωρίζουν την αλήθεια, έχουν γνωστούς γιατρούς και ξέρουν ότι μέσω της διαδικασίας ΕΣΠΑ τα μηχανήματα θα ερχόταν μετά από περίπου τρία χρόνια.

Επίσης έχω δει τι σημαίνει να είσαι νεφροπαθής, να περιμένεις μία ζωή σε λίστα αιμοκάθαρσης και η ζωή σου να εξαρτάται από ένα μηχάνημα. Αυτή τη στιγμή στη Λευκάδα είναι πάνω από δέκα άτομα σε λίστα αναμονής, ο καθένας περιμένει τη σειρά του και σε αυτό κάνει πολύ καλά η κυρία Αυδίκου.

Εάν δεν μπορεί ο Λευκαδίτης να πάει στο νοσοκομείο να κάνει αιμοκάθαρση, πρέπει να μετακινηθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα τρεις φορές την εβδομάδα για να πάει σε όμορους νομούς, όπως Αγρίνιο, Πρέβεζα, Άρτα.

Αυτή τη στιγμή 21 άτομα νοσηλεύονται στη μονάδα τεχνητού νεφρού, σκεφτείτε πόσο θα βοηθήσουν τα 15 νέα μηχανήματα που φέραμε πριν λίγες μέρες και σας διαβεβαιώ πάρα πολύ.

Η διευθύντρια του τεχνητού νεφρού, αλλά και οι γιατροί γνωρίζουν Πολύ καλά τις διαδικασίες, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή είναι και η αλήθεια και ας βγει κάποιος αύριο να με διαψεύσει σε αυτά που λέω.

Το τι γράφονται στις ανακοινώσεις ο καθένας το κάνει για τους δικούς του λόγους.

Μάλιστα θέλω να πω ότι έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να αποκτήσουμε ένα μηχάνημα τεστ κοπώσεως, έπειτα από απαίτηση της καρδιολογικής κλινικής.

Επίσης και για ένα μηχάνημα καρδιακού υπέρηχου νέας γενιάς. Και για αυτό το μηχάνημα θα πηγαίναμε με τον ίδιο δρόμο. Εμείς όμως πήραμε 50.000 Ευρώ από την 6η ΥΠΕ, ο διαγωνισμός έχει προχωρήσει και τον επόμενο μήνα θα έχουμε αυτά τα πολύ σημαντικά μηχανήματα για την καρδιολογική κλινική.

Επειδή προσφάτως ήρθε καινούργιος οφθαλμίατρος στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, κάνουμε πάλι την προσπάθεια μέσα από την 6η ΥΠΕ να πάρουμε ένα οφθαλμιατρικό μηχάνημα με το οποίο ο γιατρός θα αντιμετωπίζει συγκεκριμένες παθήσεις.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε. Από τη στιγμή που μπορούμε να κάνουμε άμεσες κινήσεις και να έχουμε άμεσα αποτελέσματα δεν πρέπει να περιμένουμε. Πρέπει να εξετάσουμε την εύκολη λύση, αυτή είναι η τακτική μου, έχω μιλήσει με τον Διοικητή και τους γιατρούς, από την καρδιολογική κλινική μου επεσήμαναν ότι δεν υπήρχε καρδιακός υπέρηχος, ο οποίος είναι παλιός και πήραμε το δρόμο και σε λίγο καιρό θα έρθει συγχρόνως καρδιακός υπέρηχος.

Σύμφωνα με τον κύριο Καββαδά, είναι γνωστό σε όλους ότι το νοσοκομείο έχει στελεχωθεί με προσωπικό, είτε αυτό είναι ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. “Αυτό μόνο ένας κακοπροαίρετος δεν μπορεί να το δει. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί το 2019 το νοσοκομείο Λευκάδας το παραλάβαμε με 240 άτομα συνολικό προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή έχει 357 άτομα, δηλαδή 117 άτομα επιπλέον. Επίσης έχουμε δώσει παράταση σε άτομα που έχουν έρθει στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας μέσω ΟΑΕΔ και διαβάζω ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι προκηρύχθηκαν τον Ιούλιο του 2019 9 θέσεις γιατρών, δηλαδή πριν έρθει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Λυπάμαι που θα το πω όμως αλλά πρόκειται για ένα ωμό ψέμα.

Το έχω ξαναπεί αλλά θα το επαναλάβω, το Μάιο του 2019, η κυβέρνηση Σύριζα προκήρυξε μόνο έξι θέσεις σε πέντε ειδικότητες. Στην προκήρυξη του Μαρτίου του 2019 η Λευκάδα δεν υπάρχει πουθενά. Το 2018 για το νοσοκομείο Λευκάδας προκηρύχθηκαν μόνο τέσσερις θέσεις μόνιμων γιατρών και αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά είναι πληροφορίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και όποιος θέλει μπορεί να τα δει.

Αφού λοιπόν το Μάιο του 2019, η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προτείνει έξι θέσεις, γίνονται οι εκλογές και τον Αύγουστο μήνα βρίσκομαι εγώ προσωπικά ως μοναδικός βουλευτής στο συμβούλιο που έγινε η κατανομή για τις μόνιμες θέσεις σε όλη τη χώρα.

Εκεί μίλησα με τα άτομα της επιτροπής και κατάφερα να πάρω δώδεκα θέσεις. Δηλαδή μας άφησαν έξι θέσεις και εγώ κατάφερα να πάρω δώδεκα.

Στη συνέχεια υπήρξε μία προκήρυξη για τους γιατρούς από τις θέσεις των 12 γιατρών που βγήκαν οι τρεις αγώνες.

Επιπλέον έχουμε δύο ακόμα προκηρύξεις. Η πρώτη τον Φεβρουάριο του 2021 που προκηρύξαμε άλλες έξι θέσεις γιατρών και πριν λίγες μέρες κάναμε πρόταση για άλλες επιπλέον 6 που αυτές έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχουν οι πιστώσεις και το υπουργείο υγείας ετοιμάζει την προκήρυξη.

Δηλαδή συνολικά μιλάμε για 27 θέσεις μόνιμων ιατρών από την αρχή της θητείας αυτής της Κυβέρνησης. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω επίσης να πω και κάποια άλλα πράγματα για το γενικό νοσοκομείο Λευκάδας Μιας που μου δίνεται η ευκαιρία.

Πλέον στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας γίνονται πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ορθοπεδικές επεμβάσεις, πολλές γεννήσεις, ώστε τα περιστατικά να παραμένουν στο νοσοκομείο και να μην διακομίζονται στα όμορα. Με αυτό σταματάει η ταλαιπωρία του κόσμου στο να πηγαίνουν σε άλλους νομούς και όπως είπα στο επόμενο διάστημα με το νέο μηχάνημα της οφθαλμολογικής κλινικής θα γίνονται επεμβάσεις που δεν γινόντουσαν το προηγούμενο διάστημα.

Να θυμίσω ότι πριν τον Ιούλιο του 2019 και σε αυτό το θέμα είχα αναφερθεί πάρα πολλές φορές, ότι υπήρχαν τέσσερις καρδιολόγοι γιατροί και η καρδιολογική κλινική δεν είχε ανοίξει.

Να αναφέρω ότι το 2020, το νοσοκομείο Λευκάδας ενισχύθηκε με ένα εκατομμύριο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Να αναφερθώ για την τροπολογία που έφερε στη Βουλή, που το νοσοκομείο Λευκάδας εντάχθηκε στην κατηγορία Α άγονων περιοχών, δίνοντας επιπλέον κίνητρα για το ιατρικό προσωπικό, με αυτό θέλω να πω πως έχουν γίνει πάρα πολλά και αυτά τα βλέπει ο κόσμος και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του ο κύριος Καββαδάς έκανε εκτενή αναφορά στο πειραματικό σχολείο Λευκάδας.

Ο βουλευτής Λευκάδας έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, λέγοντας πως του δίνεται η δυνατότητα για άλλη μία φορά να απαντήσει σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, “ο οποίος για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει πως είναι ορκισμένος εχθρός της προόδου και της αριστείας.

Με κατηγόρησε ότι με το Πειραματικό Λύκειο διχάζω την κοινωνία και αναρωτιέμαι από πού το συμπεραίνει αυτό, γιατί εγώ από την κοινωνία μόνο θετικά μηνύματα παίρνω για το Πειραματικό Λύκειο.

Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα έχω ρωτήσει πάρα πολλούς γονείς και όλοι ήθελαν και θέλουν το πειραματικό σχολείο.”

Σύμφωνα με τον καιρό Καββαδά υπάρχει διαφορά του πειραματικού με το πρότυπο σχολείο. Όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Λύκειο μπαίνουν με κλήρωση και δεν μπαίνουν με εξετάσεις.

Δεν επιλέγονται οι άριστοι μαθητές. Όποιος μαθητής θέλει να πάει στο Πειραματικό Λύκειο, θα κάνει την αίτηση του και θα γίνει η επιλογή από τα κεντρικά, μέσω μιας αδιάβλητο της διαδικασίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο κάθε μαθητής θα έχει έναν αλγόριθμο, μαζί με τους γονείς του θα μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση, προφανώς διαδικτυακά και το πιο σημαντικό θα υπάρχει αξιοκρατία, καθώς η κλήρωση θα γίνεται παρουσία Νομικού και η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη.

Επαναλαμβάνω δεν θα πάνε με εξετάσεις στο πειραματικό σχολείο αλλά θα γίνει μόνο κλήρωση και ελπίζω με αυτό να γίνομαι κατανοητός.

Επιτρέψτε μου τώρα να δώσω κάποιες διευκρινήσεις γιατί έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα για το Πειραματικό Λύκειο, για να γνωρίζουν και οι καθηγητές, οι μαθητές αλλά και οι γονείς τι συμβαίνει.

Να σας πω ότι η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή και μέσα σε μία μέρα είχαμε 2.500 αιτήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο πειραματικό σχολείο εφαρμόζονται πιλοτικά προγράμματα, πρόκειται για καινοτόμα προγράμματα με σκοπό να διατεθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας. Εφαρμόζονται νέες πρακτικές και νέες δράσεις και αφού μπουν ως έρευνα θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και αυτά θα διατεθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι ακροατές, είναι πως θα μπορεί το Πειραματικό Λύκειο να συνδεθεί και με άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα το γυμνάσιο, το δημοτικό, επίσης θα υπάρχει μία συνεργασία με το πανεπιστήμιο, δηλαδή είναι πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε.

Θέλω λίγο τώρα να μιλήσω για τους εκπαιδευτικούς, υπάρχει μία ανησυχία ότι θα χαθούν οι οργανικές θέσεις. Εγώ επιμένω και λέω ότι όποιος θέλει να παραμείνει στο Πειραματικό σχολείο μπορεί να παραμείνει για δύο χρόνια, στη συνέχεια γίνεται η αξιολόγηση και από τη στιγμή που θα γίνει μπορούν να παραμείνουν άλλα πέντε χρόνια επιπλέον.

Το Υπουργείο Παιδείας επειδή έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα στο 2ο Λύκειο Λευκάδας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι τα προηγούμενα χρόνια έχουν προσφέρει στο σχολείο, όταν θα γίνει η αξιολόγηση μετά από 2 χρόνια, θα αξιολογηθούν για την διδασκαλία τους, δηλαδή για τις εκπαιδευτικές τους επιδόσεις και όχι αυτά που ακούγονται ότι θα αξιολογηθούν βάση των ακαδημαϊκών προσόντων.

Οι νέοι καθηγητές, δηλαδή για παράδειγμα αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους 10 καθηγητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο 2ο Λύκειο, οι μισοί να φύγουν και οι μισοί να παραμείνουν, το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί με κάποιους άλλους καθηγητές.

Αυτοί λοιπόν που θα έρθουν στο σχολείο θα αξιολογηθούν βάσει των ακαδημαϊκών τους προσόντων.

Εγώ πιστεύω πως με τον καιρό οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν ότι το Πειραματικό Λύκειο θα είναι καλό προς όφελος και των μαθητών και της κοινωνίας και γενικότερα και των καθηγητών.

Σχετικά με το Πανεπιστημιακό τμήμα απάντησε πώς στόχος όλων μας, “αλλά και προσωπικά ο δικός μου είναι να κρατηθεί το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Λευκάδα. Δεν θέλω όμως να εισέλθω σε λεπτομέρειες για το τι έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα, γιατί είναι μία μεγάλη κουβέντα που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και θα πάρω θέση, για το τι έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και το τι γίνεται αυτή τη στιγμή.

Αυτό που κάνω εγώ ως βουλευτής εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι ότι προσπαθώ να εμπλουτίσουμε μαζί με το Ιόνιο πανεπιστήμιο το φάκελο, έτσι ώστε να μπορέσουμε όταν θα περάσει από την Ανεξάρτητη Αρχή, να έχει περισσότερα στοιχεία, έτσι ώστε από τη στιγμή που το Ιόνιο πανεπιστήμιο ζητάει να παραμείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στη Λευκάδα, να μπορέσουμε να την πείσουμε ότι πρέπει να παραμείνει.

Θέλω να πω ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα που τελειώνει ο διαγωνισμός για το κέντρο νεότητας και αν όλα πάνε καλά τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε Ποιος θα είναι ο ανάδοχος για να προχωρήσει το έργο, μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα.

Επίσης προσπαθούμε να έχουμε αρκετούς καθηγητές που είναι κρίμα να φύγουν από τη Λευκάδα, γενικότερα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, σίγουρα από ότι φαίνεται θα παίξουν ρόλο και οι βάσεις που θα τις γνωρίζουμε μετά το καλοκαίρι, θα γίνει η αξιολόγηση, εγώ το προσπαθώ, είμαι σε καθημερινή επαφή και με τους υπουργούς, έχω ζητήσει για να είμαι ειλικρινής και μία συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το θέμα αυτό και για άλλα θέματα της Λευκάδας και εκτιμώ ότι θα κάνουμε το καλύτερο.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα του νησιού, είπε ότι είναι πάρα πολλά τα έργα τα οποία έχει στο μυαλό του και θα προσπαθήσει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της θητείας του.

“Είναι γεγονός ότι προσπαθώ για πάρα πολλά πράγματα συγχρόνως και σε σύντομο χρονικό διάστημα το ένα θα βγαίνει μετά το άλλο και αυτό θα φανεί άμεσα.

Είχαμε μιλήσει προεκλογικά για τους δύο μεγάλους άξονες της περιοχής μας τον Άκτιο-Αμβρακία και τον άξονα Άγιο Νικόλαο και Βόνιτσα Λευκάδα, τα οποία δύο έργα προχωρούν και είναι πολύ σημαντικό ότι και στα δύο έργα υπάρχουν μπουλντόζες.

Έχω επισκεφτεί και τα δύο ελπίζω του χρόνου κοντά στο Πάσχα η παράκαμψη της Αμφιλοχίας να έχει ολοκληρωθεί και να έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Η Βόνιτσα Λευκάδα, έχει ξεκινήσει από το Άκτιο μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο και πιστεύω ότι και αυτό θα δοθεί πριν το 2023, είμαστε νομίζω σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Ένα σημαντικό και μεγάλο έργο το οποίο αναφέρει πάρα πολλές φορές και το παλεύω είναι η Μαρίνα στο Βλυχό. Εκεί υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση, έχω συζητήσει πολλές φορές και με το Δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου ώστε να γίνει μία προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στο δήμο Λευκάδας, το δημοτικό λιμενικό ταμείο και την Enterprise Greece για να προχωρήσει το θέμα, με τον δήμαρχο να αναμένεται να το φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σύντομα.

Εκεί πρέπει να τρέξουμε λίγο σύντομα για να μπορέσει να προχωρήσει, καθώς γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα αναπτυχθεί και θα δώσει ανάσα όχι μόνο στο Βλυχό, αλλά γενικότερα και σε όλη τη Λευκάδα.

Όταν μιλάμε για 800 θέσεις ελλιμενισμού νομίζω ότι είναι πάρα πολλές και συνολικά η Λευκάδα θα φιλοξενεί πάνω από 2.000 σκαφών όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Πρέπει όμως να τρέξουμε γιατί από ότι ενημερώθηκα γίνεται μία μεγάλη Μαρίνα 500 εκατομμυρίων ευρώ στον Αστακό και πρέπει λίγο να τρέξουμε γιατί είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Enterprise Greece που ενώ έχουν περάσει  οι τροπολογίες στη Βουλή για να πάμε με fast track διαδικασίες και να γίνουν αυτές οι επενδύσεις στρατηγικές και να προχωρήσουμε γρήγορα, γιατί και άλλοι δήμοι μπαίνουν στο παιχνίδι.

Άλλο σημαντικό έργο είναι η ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία, εγώ είμαι συνέχεια σε επαφές με το υπουργείο, για να βρούμε πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτό το σημαντικό έργο. Είμαστε σε καλό δρόμο πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή γίνονται κάποιες συγκοινωνιακές μελέτες, για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται με την υποθαλάσσια ζεύξη, ώστε να μην μπλοκάρει η κίνηση και πιστεύω πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, γιατί πρέπει να παρθεί Η απόφαση πώς θα προχωρήσει αυτό το έργο και με ποια χρηματοδότηση.

Τις επόμενες ημέρες έρχεται ένα τεχνικό κλιμάκιο από τις κτιριακές υποδομές και στόχος μου είναι στο χώρο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται το ΕΠΑΛ και το δημόσιο ΙΕΚ, να δημιουργηθούν κάποιες αίθουσες, γιατί δεν μπορούμε να φέρουμε περισσότερες ειδικότητες στη Λευκάδα οπότε θα μας δοθεί η ευκαιρία, αν γίνουν οι αίθουσες να πάρουμε και άλλες ειδικότητες.

Στις 10 Ιουνίου θα επισκεφθεί το τεχνικό κλιμάκιο, έχω εξασφαλίσει δωρεάν και τη μελέτη, αλλά και ένα σεβαστό ποσό για τη χρηματοδότηση και είμαι σε επαφή με το Δήμαρχο Λευκάδας, καθώς με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει παραχωρηθεί ένα οικόπεδο από το δήμο Λευκάδας για την κατασκευή ειδικού εργαστηρίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, πρόκειται για ένα αίτημα ετών για άτομα με ειδικές ικανότητες και θα προχωρήσουμε και σε αυτόν τον τομέα όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την κατασκευή του κτιρίου.

Σχετικά με το αστυνομικό μέγαρο θέλω να πω ότι πιστεύω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα υπάρχει ανάδοχος για το πότε θα ξεκινήσει, καθώς είναι και άλλα πολλά θέματα που απαιτούν μία γενικότερη συζήτηση.

Για  το δρόμο της Λαγκαδάς, είπε ότι το ζήτημα δεν ήταν δική του αρμοδιότητα, ήταν μεταξύ περιφέρειας και Δήμου, “έπρεπε να υπάρξει μία συνεργασία και να δοθούν οι πιστώσεις για να προχωρήσει το έργο. Ήταν όμως ένα αίτημα των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας, καθώς πολλές φορές με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου και κάτι εκεί και πρόεδροι και ζητούσαν την παρέμβαση του ο βουλευτής. Εγώ πήγα πολλές φορές στον κύριο Τσακίρη, τον υφυπουργό ανάπτυξης, διεκδίκησα το ποσό αυτό από τη στιγμή που δεν μπορούσε να δοθεί από κάπου αλλού. Υπήρξε ένα ζήτημα μεταξύ περιφέρειας και Δήμου αν δόθηκαν τα τεχνικά δελτία, ο προσωπικός μου αγώνας δικαιώθηκε, η περιφέρεια έστειλε το τεχνικό δελτίο στο υπουργείο ανάπτυξης και δόθηκαν τα χρήματα τα οποία είχε υποσχεθεί ο κύριος Τσακίρης σε μένα,  για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο και πιστεύω ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία το καλοκαίρι για όλη την ορεινή Λευκάδα, όπως επίσης πιστεύω πως θα δοθεί τις επόμενες ημέρες και ο δρόμος των Εγκρεμνών, καθώς έχω μία συχνή επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα, ο οποίος προσπαθεί να βρει τις ημερομηνίες για να επισκεφθεί το νησί και να μπορέσει να δοθεί και αυτός ο δρόμος στην κυκλοφορία, στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους του νησιού.

Κλείνοντας την συζήτηση, ο βουλευτής Λευκάδας απάντησε και στα σχολεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις παρεμβάσεις που κάνει στο δικαστικό μέγαρο και το πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Όπως είπε ο κύριος Καββαδάς “στην Λευκάδα γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν διχάζω, δεν διαχωρίζω τους πολίτες και δεν είμαι της λογικής” ή εμείς ή αυτοί”.

Αντίθετα πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά και αυτό το αποδεικνύω έμπρακτα. Αντιλαμβάνομαι ότι ενοχλεί η δραστηριότητά μου και τα θετικά αποτελέσματα που δημιουργεί για τον τόπο μας. Όμως όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες. Εγώ νιώθω μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι οι Λευκαδίτες με αγκάλιασαν και με στήριξαν με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Θέλω να πω για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολίτες της Λευκάδας αποδοκίμασαν τα πεπραγμένα και τους εκφραστές της προηγούμενης Κυβέρνησης, οι οποίοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν ούτε αυτοκριτική.

Είπαμε αρκετά πράγματα στην αρχή για το νοσοκομείο Λευκάδας, καλό είναι να κάνουμε και κάποια αυτοκριτική.

Όσον αφορά το δικαστικό μέγαρο και τα δελτία τύπου που εξέδωσα, τους καλώ να πάνε μία μέρα στο δικαστικό μέγαρο και να δουν πού εργάζεται αυτός ο κόσμος.

Να δουν την υγρασία που υπάρχει, τα φρεάτια, τα σπασμένα κεραμίδια, τα δέντρα που έχουν φυτρώσει επάνω στη στέγη. Πρέπει να τα αφήσουμε όλα έτσι; συντήρηση τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει γίνει καμία.

Είναι υποχρέωσή μου να βγάζω δελτίο τύπου και θα το κάνω πάντα, όπως έκανα από την αρχή που έγινα βουλευτής και ενημερώνω τους πολίτες, γιατί σε αυτούς λογοδοτώ.

Όλοι γνωρίζουν ότι τους λέω την αλήθεια. Ξέρουν ότι ο βουλευτής τους τρέχει νύχτα-μέρα για τα προβλήματα του τόπου και η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους.

Ας βρεθεί ένας Λευκαδίτης να πει ότι η πόρτα μου είναι κλειστή. Θα συνεχίσω να λειτουργώ, να επιδιώκω συνεννόηση και με τον κύριο Δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, περιφερειάρχη, για να έχουμε μία συνεργασία για το καλό της Λευκάδας και θα συνεχίσω να είμαι βουλευτής όλης της Λευκάδας όπως έκανα μέχρι σήμερα, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Πραγματικά το τελευταίο διάστημα διαβάζοντας κάποια πράγματα ενοχλούμαι πάρα πολύ, γιατί και εγώ μπορεί να απαντήσω και να βγάλω πάρα πολλά.

Πηγή: https://www.lefkadatoday.gr

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων