Χαιρετισμός του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στη δεξίωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της σχολής αεροπορικής εκπαίδευσης πιλότων αεροπλάνων, FAS Pilot Academy.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, στη δεξίωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της σχολής αεροπορικής εκπαίδευσης πιλότων αεροπλάνων, FAS Pilot Academy, που έλαβε χώρα στο Le Mirage Life Events στην Παραλία Βαρέας Μεγάρων, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021.

Κύριε Φανουράκη,

Αγαπητέ Στέλιο,

σε ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση που μου απεύθυνες προκειμένου να παραστώ στην αποψινή δεξίωση.

Και δεν είναι μόνο τιμή, αλλά και μεγάλη χαρά διότι μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ ξανά με έναν παλιό συμμαθητή και συνάδελφο από τη ΣΤΥΑ.

Και να πω εδώ για όσους δεν το γνωρίζουν ότι και εγώ, πριν γίνω βουλευτής, υπήρξα στέλεχος της Πολεμικής μας αεροπορίας, έχοντας αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, την πάλαι ποτέ θρυλική ΣΤΥΑ.

Έτσι, με το Στέλιο, παρόλο που δεν βρεθήκαμε στην ίδια σειρά στη σχολή, ωστόσο το πέρασμά μας από τη ΣΤΥΑ, αλλά και το μεγάλο «σχολείο» της πολεμικής αεροπορίας μάς κάνει και τους δύο κοινωνούς στις ίδιες αρχές και αξίες.

Εκεί διδαχθήκαμε ήθος, πειθαρχία, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα.

Εκεί γίναμε άνθρωποι του καθήκοντος, μάθαμε να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε, όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά για το κοινωνικό σύνολο.

Η ΣΤΥΑ και η πολεμική αεροπορία μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα, σμίλεψε το χαρακτήρα μας και μας έδωσαν τις βάσεις που έγιναν πυξίδα ζωής.

Μάθαμε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας να το κάνουμε με «αρετή» και «τόλμη» – και θεωρώ , αγαπητέ Στέλιο, ότι όλα αυτά μας βοήθησαν να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα – εσύ ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως ήμουν κι εγώ  πριν με αξιώσουν οι πολίτες να εκλεγώ Βουλευτής.

Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω έναν παλιό συνάδελφο να έχει μια τόσο επιτυχημένη σταδιοδρομία μετά την πολεμική αεροπορία – και χαίρομαι ακόμα περισσότερο διότι η δική σου επιχειρηματική δραστηριότητα είναι τόσο κοντά σε όσα διδαχθήκαμε.

Πριν είκοσι χρόνια είχες μια πρωτοποριακή ιδέα που ίσως να ήταν πάντα το όνειρό σου – να δώσεις φτερά, να φέρεις τη γενική αεροπορία πιο κοντά, να την κάνεις πιο γνωστή και προσιτή στο ευρύ κοινό.

Να προσφέρεις την εκπληκτική εμπειρία του να πετάς, να βγάλεις νέους, καλούς πιλότους.

Είμαι βέβαιος ότι στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν στο σαββατοκύριακο, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο την εμπειρία της πτήσης, αλλά και την ιδέα, το πνεύμα της αεροπορίας, μέσα από τις εκθέσεις που παρουσίασες.

Θέλω να σε συγχαρώ θερμά, για τα είκοσι χρόνια της πολύ επιτυχημένης διαδρομής σου και να σου ευχηθώ η σχολή σου να παραμείνει ως θεσμός και ως παρακαταθήκη για το μέλλον, ένα σημείο αναφοράς για πολλές δεκαετίες, για όλους όσους αγαπούν την αεροπορία.

Συγχαίρω τους υπότροφους της Ακαδημίας σας που βραβεύονται απόψε, τους εύχομαι καλές πτήσεις και καλή διασκέδαση, καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της βραδιάς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Βουλευτή Ν.Λευκάδας στις εγκαταστάσεις της σχολής FAS Pilot Academy, στο Αεροδρόμιο Γενικής αεροπορίας Πάχης Μεγάρων.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων