Χαιρετισμός του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά προς τα μέλη της ΝΟΔΕ Λευκάδας

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της οργανωμένης βάσης της Νέας Δημοκρατίας, που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λευκάδας, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Φίλες και φίλοι,

Σε αυτήν την πρώτη συνάντησή μας μετά τις εσωκομματικές εκλογές της παράταξής μας, θέλω πρώτα από όλα να συγχαρώ τον Πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη για την εκλογή τους.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν και διεκδίκησαν μια θέση στην κομματική μας οργάνωση.

Διότι κάθε υποψηφιότητα δείχνει μαχητικότητα, έγνοια για την παράταξη, ενδιαφέρον για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, και διάθεση για προσφορά.

Την επαύριο των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, ενωμένη και ενιαία, πρέπει να δείχνει ένα, μοναδικό πρόσωπο, αυτό που αρμόζει την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: το πρόσωπο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Η αφοσίωσή μας στις ύψιστες αρχές του πατριωτισμού, της δημοκρατίας, του φιλελευθερισμού, της δικαιοσύνης και του κοινωνικού κράτους πρέπει να μας θυμίζουν σε κάθε μας βήμα όσα μας ενώνουν, όσα μας ωθούν να αγωνιζόμαστε ο καθένας από το δικό του μετερίζει: γιατί είναι βαθιά πίστη όλων μας ότι αυτές οι αρχές αξίζουν σε ένα σύγχρονο, δυτικό, ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα έθνος με ιστορία αλλά και με μέλλον.

Φίλες και φίλοι,

Στα σχεδόν δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίσαμε μεγάλες, πρωτοφανείς προκλήσεις,

Η πανδημία, μία μάστιγα που η ανθρωπότητα είχε δεν είχε ζήσει εδώ και 100 χρόνια, μας χτύπησε την πόρτα έξι μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Δώσαμε και δίνουμε ακόμα μάχη για τις ζωές αλλά και για τις περιουσίες των πολιτών.

Θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα οικονομικά και υγειονομικά μέτρα που πάρθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια ήταν αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερα στο κομμάτι της οικονομίας, τα περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια για την ενίσχυση επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων κράτησαν όρθια την κοινωνία στην πιο δύσκολη στιγμή της.

Και στο υγειονομικό κομμάτι, παρότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε με τους εμβολιασμούς, ωστόσο κατορθώσαμε να ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία πριν το καλοκαίρι, μπορέσαμε να επανέλθουμε με σχετική ασφάλεια στην κανονικότητα και στην ελευθερία.

Και θα το καταφέρουμε ακόμα καλύτερα αν πείσουμε περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν.

Η εξωτερική πολιτική, επίσης ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση δοκιμάστηκε και θεωρώ ότι είχε λαμπρά αποτελέσματα.

Η διπλωματία μας πέτυχε σπουδαίες νίκες, κάναμε συμφωνίες εξαιρετικά επωφελείς για τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας με χώρες της Μεσογείου όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Πρωτίστως όμως πετύχαμε να καλλιεργήσουμε μία στενή σχέση αλληλοϋποστήριξης με μία από τις μεγάλες δυνάμεις της υφηλίου, τη Γαλλία.

Μέσα από τη συμμαχία μας, ενισχύουμε με συμφέροντες όρους την άμυνά μας.

Τα Ραφάλ και οι φρεγάτες Μπελαρά θα αυξήσουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας και θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Και βεβαίως, παράλληλα, παραμένει άριστη η σχέση μας και με τις ΗΠΑ.

Και εκεί εγκαινιάσαμε μία εξαιρετικά επωφελή συνεργασία για την Ελλάδα, μέσα από την οποία αναβαθμίζουμε τα F16 αλλά και επανεκκινούμε την εθνική αεροπορική βιομηχανία μας που θα έχει ενεργό ρόλο πια στην αναβάθμιση και τη συντήρηση αεροσκαφών.

Και βεβαίως η Κυβέρνηση έχει κρατήσει αταλάντευτη τη θέση της απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Με ψυχραιμία, με τις ένοπλες δυνάμεις να δίνουν και ιδιαίτερα την πολεμική αεροπορία να στέκονται καθημερινά φρουρός στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο, έχουμε αποφύγει τα θερμά επεισόδια που θα μπορούσαν να ήταν προάγγελος πολύ χειρότερων εξελίξεων.

Νομίζω κανείς δεν θέλει τον πόλεμο όσο δύσκολο κι αν είναι να διατηρήσεις την ειρήνη έχοντας απέναντί σου έναν γείτονα εχθρικό, απομονωμένο από τη διεθνή κοινότητα, με τα δικά του εσωτερικά προβλήματα που δημιουργεί διαρκώς εντάσεις για να διεκδικήσει ρόλο στο διεθνές προσκήνιο.

Γι΄αυτό συνεχίζουμε, με τις ένοπλες δυνάμεις σε εγρήγορση και με τις μάχες να δίνονται στο επίπεδο της διπλωματίας, να ενισχύουμε τη θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Φίλες και φίλοι, μέσα από όλες αυτές τις προκλήσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – και που διαχειρίζεται με επιτυχία όπως είπα – δεν ξέχασε ποτέ τον κεντρικό, προγραμματικό της στόχο για ενίσχυση της οικονομίας, της ανάπτυξης, των επενδύσεων.

Βεβαίως, η πανδημία δεν μας έχει επιτρέψει να έχουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε, μας πήγε πολύ πίσω διότι κεφάλαια που κανονικά θα έπεφταν σε ανάπτυξη, επενδύσεις και υποδομές κατευθύνθηκαν στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για να σταθούν όρθια εν μέσω λοκντάουν.

Και οι προκλήσεις δεν έχουν τέλος.

Πάνω που βγαίνουμε από τη δίνη της πανδημίας, μας χτυπά το παγκόσμιο ράλι στις τιμές της ενέργειας, το οποίο έχει προκαλέσει ένα κύμα ανατιμήσεων όχι μόνο στο ρεύμα αλλά σε όλα σχεδόν τα αγαθά.

Ευτυχώς οι εκτιμήσεις, παγκοσμίως, είναι ότι η κρίση αυτή θα είναι παροδική και ότι τα πράγματα σχετικά σύντομα θα ισορροπήσουν – ωστόσο ήδη η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών και στα τιμολόγια του ρεύματος αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η οικονομία επανέρχεται – και επανέρχεται και εξαιρετικούς ρυθμούς.

Η οικονομία ανέκαμψε μέσα στο 2021 και από ύφεση αναπτύσσεται πλέον με ρυθμό 6,5%.

Το 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι τουλάχιστον στο 4,5% αν όχι μεγαλύτερος.

Τα επόμενα χρόνια, 72 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι διαθέσιμα στην Κυβέρνησή μας για έργα και επενδύσεις.

32 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, 20 δις από τη νέα κοινή αγροτική πολιτική και 20 δις από το επερχόμενο ΕΣΠΑ.

Και για τις τρεις αυτές πηγές χρηματοδότησης, η Κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίησή τους, με επίκεντρο τις υποδομές, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Φίλες και φίλοι, αυτά τα δυόμιση χρόνια η Λευκάδα έχει δει πρακτικό όφελος από τον τρόπο η Νέα Δημοκρατία κυβερνά.

Είδαμε να επανεκκινεί το μεγάλο έργο της Αμβρακίας Οδού που ξέρουμε όλοι ότι είχε κολλήσει εξαιτίας των άστοχων επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η Αμβρακία κατασκευάζεται, όπως κατασκευάζεται και ο διπλός άξονας Βόνιτσας – Λευκάδας και Ακτίου-Αγίου Νικολάου.

28 δισεκατομμύρια θα διατεθούν στους δύο Δήμους μας, Λευκάδας και Μεγανησίου, για έργα που χρειάζονται οι δημότες – ένα τεράστιο ποσό μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που δεν έχει ξαναδεί ποτέ η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα από αυτά ήδη 7 δις έχουν εγκριθεί για τους δύο δήμους για έργα αγροτικής οδοποιίας.

Και συνεχίζουμε, με μικρά και μεγάλα έργα – το Νοσοκομείο μας ενισχύθηκε σε προσωπικό όσο ποτέ άλλοτε, ενώ διαρκώς παίρνει νέο εξοπλισμό.

Η υποθαλάσσια που η προηγούμενη Κυβέρνηση μαζί με τη δημοτική αρχή την σταμάτησαν το 2016 έχει επανεκκινήσει και θα πάρει σάρκα και οστά.

Η Μαρίνα στο Βλυχό θα προχωρήσει σύντομα και με τρόπο πολύ επωφελέστερο για την τοπική κοινωνία και το δήμο από ό,τι προγραμματιζόταν αρχικά.

Δεν θέλω να κάνω απολογισμό – οι περισσότεροι εδώ τα γνωρίζετε.

Αυτό που θέλω να ζητήσω από την τοπική μας οργάνωση είναι αυτά τα μικρά και μεγάλα έργα και επιτεύγματα της Κυβέρνησης, και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό, να τα επικοινωνούμε.

Ο κόσμος, παρόλο που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αναγνωρίζει το έργο της Κυβερνησης, και το εγκρίνει ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να έρθει σε ακόμα πιο άμεση και στενή επαφή με όσα γίνονται και με όσα θα γίνουν.

Όχι μόνο για το καλό της κυβέρνησης και της παράταξης – αλλά γιατί ενδιαφέρουν τον πολίτη, αφορούν την καθημερινότητά του, τον επηρεάζουν και πρέπει να τα ξέρει.

Διότι με βάση όλα αυτά αύριο μεθαύριο θα μας κρίνει κιόλας.

Φϊλες και φίλοι,

Αυτή η ΝΟΔΕ μαζί με όλα τα μέλη μας, την οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας αργά ή γρήγορα θα δώσει τη μάχη των εκλογών.

Θα δώσει τη μάχη για να είναι και πάλι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτή τη μάχη, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Θέλω να πω ότι καθένας από εσάς είναι αντιπρόσωπος της κοινωνίας στο κόμμα μας.

Οι περισσότεροι πολίτες δεν θέλουν να αναμειχθούν στα κομματικά δρώμενα – αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν άποψη, κρίση, επιθυμίες.

Αυτήν την άποψη και τις επιθυμίες, τον σφυγμό που λέμε της κοινωνίας, πρέπει η παράταξή μας να τον πιάνει και αυτό μόνο μέσα από τα μέλη μας μπορεί να γίνει.

Εσείς πιάνετε τον σφυγμό, οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται καθημερινά στις γειτονιές, στην αγορά, στα μαγαζιά, στις υπηρεσίες.

Αυτόν τον σφυγμό πιάνει το κόμμα και τον μεταφέρει στην Κυβέρνηση, ώστε ποτέ να μην είναι αποκομμένη από τις ανάγκες των πολιτών.

Γι’ αυτό ζητώ εγρήγορση και ενότητα.

Αυτή άλλωστε είναι η δύναμη της παράταξής μας.

Η ενότητα, η συσπείρωση,.

Για αυτό άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία άντεξε και δεν διαλύθηκε στα χρόνια της κρίσης και του λαϊκισμού, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είμαστε τυχαία το μεγαλύτερο κόμμα της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.

Δίνουμε συνέχεια μάχες.

Και σε αυτές τις μάχες, είναι αναγκαία η ισχυρή πολιτική παρουσία της ΝΟΔΕ.

Με πολιτικές παρεμβάσεις, με την κατάθεση προτάσεων για τα τοπικά προβλήματα, με τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών εκφράζοντας το μέτωπο της λογικής.

Αυτή η παράταξη έχει δυναμική, έχουν δικαιωθεί όλες οι στρατηγικές της επιλογές.

Έχει όμως διάρκεια και συνέχεια.

Και αυτή οφείλεται σε όλους εσάς. την οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας που στήριξε την παράταξη στα δύσκολα και την έκανε και πάλι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη.

Να συνεχίσουμε να αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν.

Σε ότι με αφορά, η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους.

Θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστεί.

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων