Χαιρετισμός του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στα εγκαίνια της έκθεσης του Θεόδωρου Στάμου

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στα εγκαίνια της έκθεσης του Θεόδωρου Στάμου που έλαβαν χώρα  το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι απόψε στα εγκαίνια αυτής της ξεχωριστής έκθεσης ενός πολύ μεγάλου καλλιτέχνη με καταγωγή από τη Λευκάδα, του Θεόδωρου Στάμου.

Ένα ακόμη τέκνο της Λευκάδας που κάνει περήφανο το νησί μας, ένας ζωγράφος με διεθνή ακτινοβολία που άφησε έντονα το στίγμα του στην παγκόσμια ζωγραφική.

Διέπρεψε εκεί που γεννήθηκε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και από εκεί η τέχνη του άρχισε να γίνεται γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο – όμως δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πατρίδα του πατέρα του, τη Λευκάδα.

Επιστρέφοντας, δημιούργησε την ομώνυμη συλλογή του, τη σειρά «Λευκάδα» που φιλοξενείται απόψε εδώ, στην αίθουσα τέχνης που φέρει το όνομά του.

Και αν ακόμα στην εικόνα και στα σχήματα της αφηρημένης τέχνης του δεν αναγνωρίσει κανείς τη Λευκάδα, σίγουρα θα την αναγνωρίσει στα χρώματα και στα ζεστά συναισθήματα που γεννούν οι πίνακές του.

Συγχαρητήρια λοιπόν στο Πνευματικό Κέντρο για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, καλή διασκέδαση στο κοινό που θα έχει την τύχη να απολαύσει τα σπουδαία έργα και καλή επιτυχία στην έκθεση.

      

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων