Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, με τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, για την επίσπευση των μεγάλων έργων που αφορούν το Νομό

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσο, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που απασχολούν τη Λευκάδα και να ζητήσει τη συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση έργων και λύσεων.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν η λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, για το οποίο ο Βουλευτής είχε ενημερώσει τον Υπουργό τελευταία φορά στην Κέρκυρα τον Απρίλιο 2023, μαζί με τον Πρωθυπουργό, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι, εφόσον το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμφωνεί, μπορούν να ιδρυθούν ελκυστικά και βιώσιμα τμήματα στη Λευκάδα.

Ο Βουλευτής μετέφερε τη σταθερή βούληση του Ιονίου Πανεπιστημίου να υπάρξει τμήμα στη Λευκάδα, αναφέροντας ότι αποτελεί και σταθερό αίτημα της τοπικής κοινωνίας να παραμείνει το νησί στον πανεπιστημιακό χάρτη.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη άμεσης εξεύρεσης της χρηματοδότησης, για την οποία έχει δεσμευθεί το Υπουργείο Υποδομών, ύψους 680.000 ευρώ για τις γεωτεχνικές μελέτες της Υποθαλάσσιας Ζεύξης, ενώ συζητήθηκε και ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας και η σχετική διαβεβαίωση του Υπουργείου Υποδομών ότι θα προχωρήσει χωρίς πρόβλημα από εναλλακτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Ο Βουλευτής ζήτησε ακόμη τη συνδρομή του Υπουργού στο συντονισμό των ενεργειών στο θέμα της Μαρίνας στο Βλυχό ώστε να επισπευσθούν οι γνωμοδοτήσεις επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τη ΔΙΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, η έκδοση του αναγκαίου Προεδρικού Διατάγματος.

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης ακινήτων και κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο, με το Βουλευτή να τονίζει ότι η ορθολογική διαχείριση της περιουσίας του δημοσίου, εκτός από οικονομικά οφέλη, μπορεί να έχει και κοινωνικό αντίκτυπο, εφόσον αξιοποιηθεί προς το κοινό συμφέρον.

Από την πλευρά του ο κ. Σκέρτσος επαναβεβαίωσε τη βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική περιφέρεια, καθώς και να προχωρήσουν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής. Τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια εγκρίθηκαν συνολικά πάνω από 65.000.000 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και 35.000.000 ευρώ για έργα που θα υλοποιηθούν από Υπουργεία, αναλογικά οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από κάθε άλλο Νομό στην Ελλάδα σε σχέση με το μέγεθός του. Κατέληξε λέγοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η υλοποίηση αυτών των έργων που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

 

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων