Θανάσης Καββαδάς: «Μηχανήματα αξίας 340.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας – Μία ακόμα προεκλογική δέσμευση γίνεται πράξη»

Με ιατρικά μηχανήματα αξίας 340.000 ευρώ ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, τα οποία θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων σε μια σειρά από ειδικότητες. Συγκεκριμένα:

1. Ψηφιακός ασύρματος ανιχνευτής ακτινογραφιών Παρέχει υψηλής διακριτικής ικανότητες εικόνες που αυξάνουν τη διαγνωστική αξία της εξέτασης, ενώ σύστημα τεχνητής νοημοσύνης συνεπικουρεί τους ιατρούς στη διάγνωση.
2. Γυναικολογικό μηχάνημα υπερήχων Νέας γενιάς υπέρηχος με υψηλότερη ανάλυση και διαγνωστική αξία.
3. Ρινολαρυγγοσκόπιο με φορητό σύστημα παρακολούθησης Για τη διάγνωση της αιτίας αποφράξεων στο εσωτερικό της μύτης με σκοπό τη βελτίωση της αναπνοής.
4. Σετ  εργαλείων επεμβατικού υστεροσκόπιου Για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων της μήτρας.
5. Διπολική διαθερμία για ρεζεκτοσκόπηση και σετ ουρολογικών εργαλείων για διπολική ρεζεκτοσκόπηση Για αντιμετώπιση του προστάτη ή προβλημάτων της ουροδόχου κύστεως με μέθοδο η οποία μειώνει την απώλεια αίματος και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές.
6. Καρδιολογική διοισοφάγειος κεφαλή για υπέρηχο Ειδική εξέταση που διερευνά με λεπτομέρεια τις καρδιακές κοιλότητες, τις βαλβίδες και τα μεγάλα αγγεία της καρδιάς. Μέχρι τώρα η εξέταση γινόταν μόνο σε Ιωάννινα ή Πάτρα.
7. Παιδιατρικές κλίνες (2) με στρώμα και κομοδίνα Για την ενίσχυση της υποδομής της κλινικής και αύξηση της χωρητικότητας της.
8. Είδη φυσικοθεραπείας Ανανεώνεται ο εξοπλισμός για σύγχρονες θεραπείες.
9. Φορητός αναπνευστήρας Καθιστά ασφαλέστερες τις διακομιδές ασθενών, με νέας γενιάς αναπνευστήρα, παρέχει αναπνευστική υποστήριξη στους ασθενείς.
10. Ρομποτάκι εγγραφής εικόνων απεικονιστικού Ακτινολογικό μηχάνημα το οποίο επιτρέπει να παίρνει ο ασθενής άμεσα την εξέτασή του ψηφιακά και να ενημερώνεται ο ηλεκτρονικός του φάκελος.
11. Φορητή θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών Υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα για την υποστήριξη αμέσως μετά τη γέννηση και μεταφορά των νεογνών.
12. Μόνιτορ (3) Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών με οθόνες καταγραφής ζωτικών λειτουργιών ασθενών.
13. Αυτόματος αναλυτής ούρων Το μικροβιολογικό εργαστήριο εξοπλίζεται με αυτόματο αναλυτή ούρων τελευταίας γενιάς, όπου θα διενεργούνται εξετάσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια, εγκυρότητα, καθώς και νέες εξετάσεις που μέχρι τώρα δεν γίνονταν στο Νοσοκομείο.
14. Laser λιθοτριψίας Για ασθενείς που πάσχουν από λιθίαση ουροποιητικού: πλέον οι επεμβάσεις αυτές θα γίνονται στη Λευκάδα,  χωρίς ως επί το πλείστον να χρειάζεται να μεταβούν σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.
15. Σετ χειρουργικής λαπαροσκόπησης Ο εξοπλισμός του χειρουργείου ανανεώνεται με επιπλέον σύγχρονο σετ χειρουργικών εργαλείων για διενέργεια λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:

«Τον Απρίλιο του 2023, λίγο πριν τις εκλογές, είχα ανακοινώσει ότι εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για συγκεκριμένο εξοπλισμό συνολικής αξίας 230.000. Πλέον, πετύχαμε ένα μεγάλο στόχο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την απόκτηση, κατά το προηγούμενο διάστημα, όλων αυτών των μηχανημάτων, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένονται μηχανήματα αξίας επιπλέον 110.000 ευρώ.

Μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας, κ. Ιωάννη Μπάκαβο διεκδικήσαμε και πετύχαμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα για τη δημόσια υγεία στη Λευκάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε.

Μία ακόμα δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Θέλουμε οι πολίτες να εμπεδώσουν ότι με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι προεκλογικές υποσχέσεις δεν είναι κενό γράμμα, είναι μια συμφωνία που τηρούμε τιμώντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Συνεχίζουμε για ποιοτική δημόσια υγεία, για ένα Νοσοκομείο πρότυπο για τη Λευκάδα και όλη την περιοχή, ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα για βασικές ιατρικές πράξεις».

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων