Θανάσης Καββαδάς: «Μοναδικός μου στόχος είναι να διασωθεί, έστω και την ύστατη ώρα, το έργο της αποχέτευσης – και, κυρίως, να υλοποιηθεί»

Ο Βουλευτής Λευκάδας κ.Αθανάσιος Καββαδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα ανέφερα στο προηγούμενο δελτίο τύπου μου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, σχετικά με το έργο του αποχετευτικού δικτύου Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων, ισχύουν στο ακέραιο.

Ισχύουν δηλαδή όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα, κ.Μανώλη Γραφάκου, ότι το έργο «δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης», διότι δεν ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κοινοποίηση ανάθεσης σύμβασης, η οποία «αποδεικνύεται με κατ’ ελάχιστον κοινοποίηση απόφασης κατακύρωσης Προσωρινού Αναδόχου».

Η οικονομική επιτροπή ουδέποτε συνεδρίασε εκ νέου για να λάβει τέτοια απόφαση και ως εκ τούτου κανένα τέτοιο έγγραφο απόφασης κατακύρωσης Προσωρινού Αναδόχου δεν εστάλη από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο, επιβεβαιώθηκε και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες για τα έργα που εντάσσονται σε αυτό. Τους κανόνες αυτούς τους γνώριζαν όλοι εκ των προτέρων, όπως γνώριζαν ότι η μη επίτευξη του 1ου οροσήμου θα είχε δυσμενή αποτελέσματα – και, παρ’ όλα αυτά, επί 2,5 μήνες υπήρξε αδράνεια.

Ο μοναδικός μου στόχος είναι να διασωθεί, έστω και την ύστατη ώρα, το έργο της αποχέτευσης – και, κυρίως, να υλοποιηθεί. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι έδωσα πραγματική μάχη για να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Γι’ αυτό λοιπόν, μετά από την ενημέρωσή μου από το Υπουργείο, ανέδειξα το θέμα και ξεκίνησα έναν κύκλο επαφών με το Δήμαρχο Λευκάδας, με τις υπηρεσίες του Δήμου, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θοδωρή Σκυλακάκη, στον οποίο απέστειλα και επιστολή, με το Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακά στελέχη, φτάνοντας ακόμα και σε ανώτατα κλιμάκια – και έτσι θα συνεχίσω την προσπάθεια, προκειμένου να ανατρέψουμε την υφιστάμενη δυσμενή για τη Λευκάδα κατάσταση και να συνεχιστεί το έργο – ένα έργο που το περιμένουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εδώ και πολλά χρόνια.

Από εκεί και πέρα κάποιοι καλό θα ήταν, αντί να γράφουν παροιμίες, να κάνουν την αυτοκριτική τους.»

Κοινοποίηση:

Αναζήτηση

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ιστορικό Αναρτήσεων